La Generalitat aprova el nou projecte de transport en autobús que millora l'oferta i el servei de l'àrea Utiel-Requena

17/04/2019

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-105 Utiel-Requena, després del procés d'informació pública en el qual han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, tal com publica hui el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV).

El nou contracte optimitza l'actual oferta i atendrà una població de 23.793 habitants per a la qual cosa es configura sobre la base de 8 línies radials que amb 5 vehicles faran uns 213.000 km anuals. Amb la integració del transport escolar, augmentaran a 12 línies i 17 vehicles que realitzaran aproximadament 376.000 km anuals.

El servei previst per la Generalitat integra tots els trànsits interns dels municipis de la comarca de la Plana d'Utiel-Requena i inclou, entre les novetats més destacades, la millora de la connexió dels municipis xicotets i els llogarets amb els principals centres d'atracció d'aquesta comarca, i s'assegura les connexions a Requena amb les línies que van a València.

L'ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha dut a terme la Generalitat i que va anunciar la consellera d'Habitatge, María José Salvador, el novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100 % dels municipis.

Millores incorporades en la participació pública

Com a resultat de l'acceptació d'al·legacions presentades, cal destacar, a petició de l'Ajuntament de Requena, dues noves parades en la línia 9a per a millorar el servei al Rebollar, així com també prolongar les línies 11 i 12 fins a l'Hospital General de Requena.

Entre les novetats que aporta el nou projecte respecte a l'actual situació, cal assenyalar que inclourà alguns trànsits que atenia la concessió estatal VAC-114 Conca-València-Albacete, l'anterior concessió CVV-217 Venta del Moro-Requena, l'antiga concessió CVV-218 Salvacañete-Landete i els trànsits de CVV-219 Fuenterrobles-Utiel.

A més incorporarà els serveis que actualment atenen les rutes escolars de l'àmbit territorial de la comarca de la Plana d'Utiel-Requena.

D'aquesta manera es garanteix la relació amb Requena i Utiel com a centre dotacional de serveis i d'activitats comercials d'àmbit comarcal, així com la coordinació a Requena amb els serveis de la CV-104 Aiora-Requena-València per a connectar amb els serveis amb destinació a València, i es facilita l'accés de tots els municipis i llogarets a l'Hospital General de Requena.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d'accessibilitat i altres característiques establides en la Llei d'accessibilitat universal al sistema de transports de la Comunitat Valenciana; hauran d'estar homologats, i complir amb la normativa vigent en el moment de l'adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern sistema d'ajuda a l'explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d'última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L'objectiu general que segueix el nou model de transport és assolir tota l'eficiència i sostenibilitat del sistema que siga possible en un termini mitjà /llarg.

El termini d'aquest nou contracte, en el qual s'inclouran els serveis que atendran el transport escolar de la zona, és de 10 anys i suposarà una obligació de servei per a la Generalitat d'aproximadament 926.000 euros anuals.