Logo Generalitat


La Generalitat aprova el nou projecte de transport per carretera que millora l'oferta i el servei entre Aiora, Requena i València

  • El projecte CV-104 atendrà una població de 42.676 habitants, es prestarà mitjançant 6 línies i comptarà amb un mínim de 6 vehicles, que realitzaran uns 669.765 quilòmetres anuals
  • El nou servei té novetats, com ara una explotació amb capçalera a la comarca en lloc de les línies actuals de recorregut molt llarg

(17/04/2019) La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-104 Aiora-Requena-València després del procés d'informació pública en el qual han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, segons ha publicat el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV).

Aquest contracte optimitza l'actual oferta i atendrà una població total de 42.676 habitants. Es prestarà mitjançant 6 línies i disposarà d'un mínim de 6 vehicles, que recorreran uns 669.765 quilòmetres anuals.

Entre les novetats del nou servei previst per la Generalitat destaca l'augment de l'oferta, ja que evita les prohibicions de trànsit actuals i millora la qualitat del servei. Com a conseqüència de programar-se una explotació amb capçalera a la comarca en lloc de les línies actuals de molt llarg recorregut, ja que provenien de Conca o Albacete, s'assegurarà el compliment dels horaris, a més d'augmentar el número de les places que s'ofereixen.

Aquest nou contracte integrarà els trànsits dels municipis de les comarques de la Plana d'Utiel-Requena i la Vall de Cofrents-Aiora amb València, que eren ateses per la concessió estatal Conca-València-Albacete VAC-114.

També inclourà la connexió de la Vall de Cofrents-Aiora amb Almansa, ja que es depén de ciutat albacetenya, per raons de proximitat, per a alguns assumptes relacionats amb l'hospital comarcal; alhora, es possibilita a aquests municipis l'accés als serveis regionals de Renfe que connecten amb València, Albacete i Madrid.

D'altra banda, la concessió incorporarà els serveis que actualment atenen les rutes escolars de l'àmbit territorial de la comarca de la Vall de Cofrents-Aiora.

L'ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha dut a terme la Generalitat i que va anunciar la consellera, María José Salvador, el novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100 % dels municipis.

Millores incorporades en la participació pública

Com a resultat de l'acceptació de les al·legacions presentades, cal destacar que s'ha acceptat la sol·licitud de l'Ajuntament de Siete Aguas d'augmentar el servei respecte a la informació pública amb 3 expedicions per sentit en dies laborables.

Pel que fa a l'Ajuntament de Requena, s'ha estimat avançar en dies laborables el primer servei a València, de les 6.45 hores a les 6.20 hores, per a poder estar en la destinació abans de les 8.00 hores, així com ampliar una expedició més a les 20.00 hores.

Així, en sentit Requena s'afigen 2 expedicions més, augmenta la franja horària, des de les 6.30 i a les 21.00 hores en dies laborables, i s'inclou una expedició més els divendres lectius a les 17.45 hores. Per a diumenges i festius s'ha programat una expedició a les 18.30 en sentit València.

Característiques del nou projecte

Amb aquest nou projecte els habitants dels municipis d'aquestes dues comarques estaran connectats directament amb els principals nodes d'atracció, és a dir: l'hospital de Requena i l'hospital d'Almansa amb els municipis de la Vall de Cofrents-Aiora; l'estació de Renfe a Almansa, per a coordinar amb els serveis ferroviaris que van cap a Xàtiva, València, Albacete i Madrid, i la ciutat de València, amb parades pròximes a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, l'Hospital General i l'estació d'autobusos; aquestes parades permeten la coordinació amb les estacions de Metrovalencia en 9 d'Octubre i Túria, per a la distribució per la resta de la capital.

Sobre la millora en el nombre d'expedicions diàries per sentit, Requena passa de 9 expedicions d'anada i tornada a València a 10 expedicions d'anada i 11 de tornada de dilluns a dijous, i augmenta una expedició més els divendres de vesprada.

Els diumenges i festius es passa de 3 a 5 d'anada i 4 de tornada. Els dissabtes es manté amb 4 d'anada i tornada a València. Utiel passa de 6 d'anada i tornada a 8 expedicions d'anada i 9 de tornada de dilluns a dijous, i a 9 d'anada i 10 de tornada els divendres.

Per als municipis de la Vall de Cofrents-Aiora, es passa d'una expedició d'anada i tornada de dilluns a divendres, i diumenges, a 2 d'anada i tornada en dies laborables, i es manté una expedició el diumenge en la relació amb Requena; i 3 expedicions d'anada i tornada en dies laborables amb Almansa.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d'accessibilitat i altres característiques establides en la Llei d'accessibilitat universal al sistema de transports de la Comunitat Valenciana; hauran d'estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de l'adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern sistema d'ajuda a l'explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d'última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L'objectiu general que segueix el nou model de transport és assolir més eficiència i sostenibilitat en el sistema en un termini mitjà /llarg.

El termini del nou contracte, en el qual s'integrarà el transport escolar d'Aiora i Jalance, serà de 10 anys, i serà necessària una aportació econòmica de l'Administració per a cobrir el dèficit d'explotació de 295.600 euros anuals.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat