« Ves enrere

Anell Verd Metropolità de València. Tram sud (subtrams 1, 2 i 3)

Anell Verd Metropolità de València. Tram sud (subtrams 1, 2 i 3)

L'actuació té per objectiu la construcció del tram sud del gran cinturó metropolità per a modes sostenibles denominat Anell Ciclopeatonal Verd Metropolità de València, que comunicarà l'horta de València amb el mar connectant tota l'àrea metropolitana per mitjà de camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l'Albufera i altres infraestructures verdes i béns culturals.

 

Este tram transcorre per diferents municipis de l'Horta Sud, des de Pinedo fins a Aldaia, interconnectant els espais naturals i béns culturals d'este àmbit d'una forma sostenible i amb interés lúdic.

 

El tram s'inicia en Pinedo i recorre l'horta Sud fins a finalitzar a Aldaia, des d'on arrancarà el tram oest de l'Anell Metropolità. L'itinerari recorre el Camí de l'Arborar fins a l'embarcador del Canal de l'Arborar, que serà restaurat ambientalment, i creuarà l'autovia V-31 per mitjà d'una nova passarel·la d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes. L'Anell Verd continuarà cap a l'oest per l'Horta de Favara, superant l'Avinguda del Sud i les vies de metre per mitjà de passos a distint nivell.

 

La posada en servici del tram, la longitud prevista de la qual és de 15 km de longitud, permetrà disposar d'una plataforma segura de comunicació i gaudi per a vianants i ciclistes, entre les poblacions de´L'Horta Sud, i la platja i el Parc Natural de L'Albufera.

 

La inversió proposada per als tres subtrams en què es divideix l'actuació, és de 7.823.919,38 €, que està previst executar en 2019-2020.