La Generalitat repararà cinc habitatges a Orihuela que destinarà a famílies en risc d'exclusió social

19/11/2020
La Generalitat repararà cinc habitatges a Orihuela que destinarà a famílies en risc d"exclusió social

- El director general de l'EVha es reuneix amb el regidor d'Hisenda i la regidora de Serveis Socials per a analitzar la situació de l'habitatge en el municipi


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), repararà cinc habitatges a Orihuela que destinarà en lloguer social a famílies en risc d'exclusió.

Així ho ha comunicat el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, en la reunió que ha mantingut amb el regidor d'Hisenda i Patrimoni, Rafael Almagro, i la regidora de Serveis Socials, Almudena Baldó, per a parlar de la situació de l'habitatge en el municipi.

El director general de l'EVha ha explicat que l'entitat disposa de cinc habitatges al municipi que requereixen una reparació per a tornar-los a posar a la disposició de la ciutadania en lloguer social. La previsió és que en els pròxims mesos es facen els treballs i, conjuntament amb els serveis socials d'Orihuela, s'adjudiquen a les persones amb més emergència residencial.

En la reunió també s'ha tractat l'adjudicació d'un habitatge cedit al municipi alacantí, dins del conveni signat entre la Conselleria i CriteriaCaixa.

Respecte de la promoció de 36 habitatges que l'EVha disposa a Orihuela en lloguer assequible, des de les dues administracions han mostrat satisfacció, ja que col·laboració establida ha obtingut molt bons resultats. Tant és així que del total d'habitatges, 24 ja tenen un arrendament assequible, al desembre està previst signar tres contractes més i en l'actualitat s'estan tramitant nou sol·licituds més. De manera que, en breu, tot el bloc estarà complet.

Es tracta d'habitatges de dos i tres dormitoris, alguns tipus dúplexs. Tots tenen plaça de garatge i alguns també traster. Un està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Els successius actes vandàlics i la falta de manteniment va obligar a executar obres de millora, en les quals la Conselleria ha invertit 148.000 euros.

Quan començaren a construir-se aquests habitatges fa 15 anys, la destinació inicial era la venda. No obstant això, segons ha explicat Alberto Aznar, "amb les noves polítiques d'habitatge del Consell vam ser conscients de la important necessitat d'habitatge en lloguer en aquest municipi. Davant d'aquesta situació, l'EVha va sol·licitar a l'Ajuntament el canvi de règim d'aquests immobles perquè passaren a lloguer, cosa que es va fer efectiva en 2018".

Cal tindre en compte que l'elevat preu del lloguer és un dels problemes als quals s'enfronten els veïns i veïnes d'Orihuela. D'ací la necessitat de posar a la disposició habitatge públic i establir una política de preus adaptada a l'economia de les famílies.

Arxius relacionats