Responsables d'Habitatge visiten la Pobla de Farnals per a conéixer l'experiència pionera de la figura d'agent rehabilitador

15/10/2020
Responsables d"Habitatge visiten la Pobla de Farnals per a conéixer l"experiència pionera de la figura d"agent rehabilitador

- Els directors generals de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica i d'EVHA, acompanyats pel director d'Urbanisme, es reuneixen amb l'alcalde

Representants de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica han visitat la Pobla de Farnals per a conéixer l'experiència pionera de l'agent rehabilitador, que ha posat en marxa l'Ajuntament.

En la reunió han participat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio; el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), Alberto Aznar; el director general d'Urbanisme, Vicente García Nebot; l'alcalde de la Pobla de Farnals, Enrique Palanca, i tècnics municipals.

Membres de la Conselleria s'han desplaçat a la Pobla de Farnals per a escoltar com s'ha valorat la funció social de l'agent rehabilitador. Es tracta d'una figura que es recull en la Llei d'ordenació territorial i urbanística, en les versions de 2014 i 2019, que s'utilitza en el cas que un constructor no haja acabat un edifici, la qual cosa suposa l'incompliment del deure d'edificar que es recull en aquesta legislació urbanística.

La finalitat i l'objectiu que es pretén activant aquesta figura és permetre la conclusió d'aquelles estructures d'edificis que, per motius diferents (per exemple la crisi econòmica i immobiliària de 2008), han quedat inacabades, la qual cosa suposa una vulneració de la funció social de la propietat i un perjudici per a l'entorn urbà i les persones afectades.

En la reunió s'ha presentat el cas concret d'un edifici iniciat en 1982, les obres del qual van ser paralitzades. En 2012, gràcies a aquesta figura nova de l'agent rehabilitador, es va reprendre l'expedient.

D'altra banda, la Conselleria d'Habitatge ha traslladat a l'Ajuntament de la Pobla de Farnals la seua satisfacció per la utilització d'una figura positiva per a la funció social de la propietat. En aquest sentit, ha felicitat l'alcalde i el personal tècnic municipal per portar avant l'expedient.

Arxius relacionats