Martínez Dalmau es compromet amb organitzacions socials a impulsar la recuperació post-COVID en clau de justícia social i ecològica

23/06/2020
Martínez Dalmau es compromet amb organitzacions socials a impulsar la recuperació post-COVID en clau de justícia social i ecològica

- Una vintena de col·lectius socials i ecologistes li traslladen el document 'Manifest per un nou futur'
- La Vicepresidència Segona acull la sessió de treball de polítiques verdes de la Mesa de Diàleg SocialEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'han reunit amb els representants d'una vintena de col·lectius socials, ambientalistes i ecologistes, que li han presentat un document titulat 'Manifest per un nou futur'.

En el text, que signen grups com Greenpeace, Ecologistes en Acció, Gecen, Amigos de los Humedales del Sur o Democracia en Verde, es reclama que la resposta a la COVID-19 siga una gran oportunitat per a posar en marxa mesures permanents que facen front a totes les crisis globals que afrontem, amb la climàtica i el medi ambient com a prioritats.

En aquest sentit, Martínez Dalmau ha indicat que "no hi haurà recuperació de l'economia i un futur sostenible per a les persones si no caminem cap a un model econòmic i social ecològic, que fomente les energies renovables, la sostenibilitat i el treball digne".

També ha reiterat el compromís del Consell amb l'impuls d'un nou model econòmic just per a les persones i respectuós amb el nostre entorn.

"La transició ecològica ?ha insistit? és el primer eix de l'Acord del Govern del Botànic i no pot quedar només en paraules. No podem repetir errors del passat. Per a fer-ho, hem de donar respostes a la crisi sanitària, econòmica i social com un imperatiu que ens força a un canvi de model".

Grup de treball de polítiques verdes de la Mesa de Diàleg Social

La repercussió de l'actual crisi sanitària en la vida de les famílies valencianes, i les respostes que s'han d'impulsar des del Consell en clau de transició ecològica, ha sigut el tema que ha centrat la sessió de treball del grup específic de polítiques verdes de la Mesa de Diàleg Social entre Generalitat i els agents socials.

En la reunió s'han posat sobre la taula els reptes fonamentals de la recuperació econòmica en clau verda sobre els quals treballar de manera conjunta per a arribar a acords amplis.

La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica, Laura Soto, ha destacat que aquesta reunió "afecta qüestions clau en el procés de recuperació econòmica, ja que posem el focus en les persones i en el territori per a evitar que el model productiu desemboque en injustícies; desigualtats".

Com ha destacat la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, aquestes reunions demostren que "la transversalitat és l'eix i la referència de totes les propostes concretes cap a un nou model basat en la justícia social i ecològica, que aniran sorgint durant les intenses tres setmanes que tenim per davant en les reunions d'aquest grup específic de treball".

Segons el calendari previst, les conclusions d'aquests subgrups de Diàleg Social han d'estar acabades en la primera setmana de juliol a fi que la Mesa General puga tancar un document sobre recuperació econòmica abans del mes d'agost.

Arxius relacionats