La Generalitat i el Ministeri d'Habitatge coincideixen en la necessitat d'avançar en la regulació dels preus del lloguer

21/05/2020
La Generalitat i el Ministeri d"Habitatge coincideixen en la necessitat d"avançar en la regulació dels preus del lloguer

- Ell vicepresident segon i conseller d'Habitatge s'ha reunit amb el secretari general d'Habitatge del Govern d'Espanya - També hi ha tractat sobre la compra directa d'habitatges a la Sareb


El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas Parrón, amb l'objectiu d'establir canals de comunicació entre ambdues institucions. Els dos han coincidit en la necessitat de posar en marxa els mecanismes necessaris per a la regulació dels preus del lloguer en el mercat privat.

El vicepresident ha manifestat que "tant el Govern d'Espanya com el Govern Valencià entenem que és convenient avançar en la regulació dels preus del lloguer en aquelles zones tensades i, per a fer-ho, ja s'estan creant els índexs necessaris a fi d'obtindre la informació que ens indique quins són els lloguers mitjans i en quins llocs serà convenient plantejar la regulació dels preus en el mercat privat".

Un altre dels assumptes que s'ha tractat en la reunió ha sigut la compra directa d'habitatges a la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).

El vicepresident ha explicat que ha traslladat a l'equip ministerial les fórmules jurídiques que està estudiant la Generalitat i que "ens habiliten per a comprar directament a l'entitat". En aquest sentit, Martínez Dalmau ha assegurat que "és una política avalada pel Govern central".

Martínez Dalmau ha informat David Lucas del contingut del Decret llei per a l'ampliació d'habitatge públic a la Comunitat mitjançant els drets de tanteig i retracte, que ara es troba en fase d'audiència pública i que pròximament aprovarà el Consell.

En la reunió, que ha tingut lloc per videoconferència, també han participat els respectius equips del vicepresident i del secretari general; el director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri i els secretaris autonòmics d'Arquitectura Bioclimàtica i d'Habitatge, Laura Soto i César Jiménez, respectivament, i la directora general d'Habitatge, Elena Azcárraga.