Martínez Dalmau sol·licita a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies col·laboració per a difondre les mesures del Consell sobre habitatge

24/03/2020

- El vicepresident segon ha mantingut una reunió per videoconferència amb el president de la Federació, Rubén Alfaro
-Els dos coincideixen en la necessitat d'estretir la coordinació durant la crisi i plantejar nous criteris per a afrontar la postcrisiEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha mantingut una reunió per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, en el marc de la crisi provocada per la malaltia COVID-19.

El vicepresident ha exposat les mesures que, en matèria d'habitatge, s'han adoptat en els últims dies, com ara la bonificació de lloguers en el parc públic de la Generalitat i el manteniment del servei de reparacions urgents en aquest parc, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha), per a atendre les necessitats més urgents del veïnat, així com la paralització dels desnonaments.

En aquest sentit, Martínez Dalmau ha demanat al president de l'FVMP intensificar la col·laboració dels ajuntaments de la Comunitat per a fer possible la difusió d'aquestes iniciatives, que, en les circumstàncies actuals, "són significatives per a la ciutadania i, en especial, per a la població més vulnerable".

També ha informat Alfaro sobre els avanços en l'elaboració del protocol antidesnonaments i sobre la preparació d'un decret "de tanteig i retracte per als ajuntaments" que està elaborant la Conselleria.

Un altre assumpte que s'ha tractat en la reunió ha sigut el pla per al del desenvolupament de les oficines d'habitatge comarcals i en grans municipis, destinades a gestionar el parc públic i adequar els recursos a les necessitats de la població.

Dalmau i Alfaro han coincidit en la necessitat de coordinar els esforços per a gestionar la crisi i per a afrontar "el dia de després". Segons ha manifestat el vicepresident segon, "urgeix resoldre la crisi i hem de plantejar-nos com afrontar la postcrisi amb criteris de sostenibilitat i justícia social".

Nova normativa d'obres COVID-19

Després de l'aprovació del decret de l'estat d'alarma a Espanya s'ha establit que les obres en curs podran seguir, sempre que tinguen un pla de seguretat i salut aprovat per la constructora, la promotora i els coordinadors de salut de l'obra.

En aquest sentit, Martínez Dalmau ha explicat que el sector de la construcció "s'està trobant amb una sèrie de dificultats, com ara disposar de mascaretes i guants o les relatives al trasllat d'operaris en condicions de seguretat sanitària als llocs de treball".

La Secretaria Autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica està elaborant instruccions a fi de garantir la seguretat sanitària en obres per part dels ajuntaments, la qual cosa requereix, segons ha manifestat el vicepresident, "una estreta col·laboració institucional per a recompondre dificultats i avançar en les solucions".


Pàgina web: http://www.gva.es