Martínez Dalmau aposta per la col·laboració publicoprivada com una de les vies per a ampliar el parc públic d'habitatge a llarg termini

13/02/2020

- El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica es reuneix amb l'alcalde de Mutxamel


El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha defensat la promoció de l'habitatge i la col·laboració publicoprivada com una de les vies que el Consell està explorant per a ampliar el parc públic a llarg termini.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda amb l'alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas, per a tractar assumptes relacionats amb l'habitatge al municipi alacantí. Hi ha estat acompanyat per la subdirectora de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Pura Peris.

Actualment, la Generalitat gestiona a Mutxamel una vintena d'habitatges. En la reunió s'han analitzat les possibles opcions per a augmentar el nombre d'immobles públics, per exemple mitjançant la compra directa o la figura del tanteig i retracte que prompte estarà a la disposició dels ajuntaments", ha comentat Martínez Dalmau.

"La Generalitat ha de buscar mecanismes per a la cessió de sòl en ús, tant a través de cooperatives d'habitatges com dels promotors de la província d'Alacant, i complir l'objectiu de fer créixer el parc públic", ha assenyalat.

En aquest sentit també ha recordat el Pla estratègic d'habitatge, pla 'Hàbitat 20-30', que va presentar recentment i que estableix un full de ruta per a poder garantir la funció social de l'habitatge a la Comunitat i oferir un servei públic de qualitat homologable als referents europeus.

Martínez Dalmau ha destacat que un dels eixos principals d'aquest pla "és la construcció d'habitatge públic, tant municipal com de la Generalitat". Per a això proposa "un nou model de governança basat en la municipalització de la gestió directa de la política d'habitatge amb suport i sota la coordinació de l'Administració autonòmica".

Arxius relacionats