La Generalitat adjudica la reparació de set habitatges del parc públic que es destinaran a dones víctimes de violència de gènere

13/01/2020

- La Generalitat invertirà més de 200.000 euros en la rehabilitació d'immobles en diversos municipis per a atendre aquests casos d'emergència


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat les obres de reparació de set habitatges que es destinaran a dones víctimes de violència de gènere.

Es tracta de set immobles propietat d'EVha, o adscrits a aquesta, que estan ubicats en diversos municipis de la Comunitat. Concretament, quatre estan a la ciutat de València, un a Alfafar, un altre a Dénia i un altre a Ontinyent.

La contractació de les obres ascendeix a 202.395 euros i el termini d'execució és de dos mesos. Cal destacar que l'entitat té habilitada una partida pressupostària per a "Inversió habitatge per a dones víctimes", per la qual cosa al llarg de l'any s'espera incrementar el nombre d'habitatges destinats a aquest fi.

El departament que dirigeix el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, està estudiant mesures en matèria d'habitatge per a prioritzar les dones víctimes de violència de gènere quan requerisquen una solució residencial urgent. En aquest sentit, des de la Generalitat es treballa per a oferir ajudes i les màximes facilitats perquè aquestes persones tinguen accés a un habitatge digne en els moments més difícils de la seua vida.

El director general d'EVha, Alberto Aznar, ha valorat molt positivament "la flexibilització dels criteris a l'hora d'accedir a un habitatge públic" per part de les víctimes de violència de gènere. Un fet que constata "el caràcter social d'un Consell totalment bolcat en els col·lectius més desfavorits".