La Generalitat assigna al novembre 33 habitatges en lloguer assequible a la província d'Alacant

10/12/2019
La Generalitat assigna al novembre 33 habitatges en lloguer assequible a la província d"Alacant

- A Sant Vicent del Raspeig se n'han cedit catorze, tretze més a Orihuela, cinc a Pilar de la Horadada i un a Alacant
- Dos d'aquests habitatges de Pilar de la Horadada s'han cedit a famílies les cases de les quals van ser destrossades pel temporal de la DANALa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat a la província d'Alacant durant el mes de novembre 33 habitatges en règim de lloguer assequible.

Es tracta d'uns immobles que formen part de diverses promocions d'habitatges que l'EVha gestiona a la província. Concretament, s'han assignat catorze habitatges a Sant Vicent del Raspeig, tretze a Orihuela, cinc a Pilar de la Horadada i un a Alacant.

Cal destacar que dos dels habitatges de Pilar de la Horadada s'han cedit a famílies afectades pel temporal de la DANA del setembre passat. Les fortes pluges van provocar danys importants en les seues cases, la qual cosa els impedeix residir-hi en condicions dignes d'habitabilitat. Davant d'aquesta situació, la Vicepresidència Segona els ha cedit de manera temporal els habitatges fins que se'ls facilite una solució definitiva.

Cal recordar que en l'assignació dels habitatges de lloguer assequible s'aplica la Resolució de 16 de juny de 2017, que prioritza l'accés a habitatges protegits a col·lectius vulnerables com víctimes de violència de gènere, persones afectades per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, discapacitats amb un grau reconegut, famílies amb menors a càrrec seu i famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25 % dels ingressos de la unitat, entre altres.
Anteriorment a aquesta resolució, que estableix criteris socials a l'hora d'assignar els habitatges, l'adjudicació es realitzava, únicament, segons l'ordre de sol·licitud i nombre d'habitatges buits, sense tindre en compte la situació específica de la unitat familiar.

Arxius relacionats