Dalmau estudia accions amb l'Ajuntament de Dénia per a solucionar el problema de l'habitatge en aquest municipi 'tensat turísticament'

09/12/2019

- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde
- La falta de parc públic i els lloguers elevats centren el problema de l'habitatge en aquest municipi de la MarinaEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a estudiar accions conjuntes que ajuden a solucionar el problema de l'accés a l'habitatge en un municipi tan tensat pel turisme.

Martínez Dalmau ha explicat que es tracta d'una localitat amb uns problemes que fan difícil l'exercici del dret a l'habitatge. Entre aquests es troba "la manca de parc públic i ser una zona tensada per la pressió turística i per les condicions de l'habitatge" que fan que els lloguers siguen molt elevats.

Davant d'aquesta situació, s'han analitzat possibles fórmules per a augmentar el parc públic i intentar abaixar el preu dels lloguers que el vicepresident ha qualificat de "enormement alts" i que fan que la gent "haja de destinar-hi una part molt important dels ingressos".

En aquest sentit, Dalmau ha destacat en la reunió la importància del concepte del tanteig i retracte per a augmentar el parc públic d'habitatge. Ha anunciat que la Generalitat té previst aprovar en uns dos mesos "un decret de cessió de competències perquè els ajuntaments puguen exercir aquest dret i incorporar al parc públic municipal habitatges que provinguen d'execucions hipotecàries o habitatges protegits".

Un altre dels temes analitzats en la trobada han sigut els casos particulars d'emergència habitacional a Dénia. La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge s'ha compromés a la reparació de diversos pisos que disposa a la ciutat per a posar-los a la disposició de l'Ajuntament i que en facen ús per a respondre a aquestes necessitats.

D'altra banda, el vicepresident també ha fet referència de la presentació dijous passat del Catàleg de sòl per a habitatge protegit de la Comunitat (Casolhap) com una eina d'informació relativa al sòl disponible a la Comunitat destinat a la construcció d'habitatges amb algun tipus de protecció pública. Un instrument que "ens pot ajudar a promoure habitatges" en aquest municipi.

Acabada la reunió, Dalmau ha mostrat satisfacció perquè "hem assentat les bases per a solucionar el problema de l'habitatge a Dénia, que és molt similar als problemes d'altres ciutats costaneres de la Marina Alta".

Per l'altra banda, l'alcalde ha agraït la visita del vicepresident segon i "l'impuls que està donant la Generalitat per a tractar el greu problema d'habitatge que tenim i treballar conjuntament per a donar una solució a les famílies que ho estan passant tan malament, sobretot en el tema del lloguer".

Arxius relacionats