Les conselleries d'Habitatge i Economia es reuneixen per a harmonitzar polítiques en matèria d'eficiència energètica i sostenibilitat en edificis

09/12/2019
Les conselleries d"Habitatge i Economia es reuneixen per a harmonitzar polítiques en matèria d"eficiència energètica i sostenibilitat en edificis

- El Pla Renhata, la compra pública verda i els nous mecanismes de finançament han sigut tractats en la reunió


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball han mantingut una reunió amb l'objecte d'harmonitzar les polítiques en matèria d'eficiència energètica i sostenibilitat en l'àmbit edificatori.

En la reunió han participat la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, acompanyada pel director General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona i la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Maria Empar Martínez i el seu equip tècnic.

Les representants de les dues conselleries han coincidit en la importància de treballar de manera coordinada i complementària.

Laura Soto ha valorat la reunió i ha apuntat "la importància de treballar de manera coordinada per a sumar sinergies i aprofitar al màxim els recursos de què disposa l'Administració amb l'únic objectiu de fer arribar al ciutadà els avantatges i beneficis de totes aquelles accions que s'impulsen des de l'Administració".

Un dels temes tractats ha sigut la gestió del Pla Renhata 2020 (Pla de reforma d'interiors, accessibilitat i eficiència energètica) i les seues línies d'actuació per a 2021 del qual participen els dos departaments de la Generalitat.

Sobre aquest tema, Jaume Monfort ha destacat que "és fonamental la coordinació transversal" i per això, ha explicat que durant la reunió s'ha acordat establir un calendari de reunions tècniques sobre qüestions concretes amb la finalitat d'incorporar, tant en el Renhata 2020 com la seua versió de 2021, "aspectes que fomenten i impulsen encara més actuacions que amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica".

Un altre dels temes que s'han tractat és la compra pública verda per a l'Administració en l'àmbit de l'edificació (nova construcció i rehabilitació) per a reforçar el paper exemplaritzant de l'Administració autonòmica.

Així mateix, s'han exposat els avanços que s'estan duent a terme en matèria de models innovadors de finançament vinculats a la sostenibilitat.

Per la seua banda, Nuria Matarredona ha assenyalat que "s'han de generar productes que per exemple permeten l'accés a finançament per a rehabilitació d'espais de treball si s'apliquen criteris d'eficiència energètica i sostenibilitat".

Arxius relacionats