La Generalitat participa en la Cimera del Clima COP25 a Madrid

29/11/2019
La Generalitat participa en la Cimera del Clima COP25 a Madrid

- La Vicepresidència Segona organitza un debat sobre coordinació de polítiques verdes en col·laboració amb el Govern Balear


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica protagonitza una de les sessions dels debats que s'han programat en la Cimera del Clima COP25 que dilluns s'inaugura a Madrid i que es prolongarà fins al dia 13 de desembre. És la primera vegada que la Generalitat organitza activitats en una cimera d'aquestes característiques, si bé ha participat en edicions anteriors.

'Transversalitat en les polítiques de lluita contra el canvi climàtic en les administracions públiques' és el títol de la taula de debat i treball proposada per la Vicepresidència Segona i que la direcció de la COP25 ha decidit incloure-hi.

Per això, el vicepresident Rubén Martínez Dalmau ha qualificat com "una boníssima notícia que la COP25 haja acceptat la nostra proposta, atés que és un reconeixement a la Generalitat. El Consell ha entés de manera decidida que polítiques lligades a la transició ecològica no són ja polítiques sectorials, sinó actuacions que tenen un caràcter transversal que afecta tots els departaments de les institucions públiques i que ens conviden a reflexionar de manera urgent sobre com hem d'organitzar aquesta nova realitat".

La proposta valenciana compta amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears. De fet, en la sessió organitzada per la Generalitat, que tindrà lloc el dia 13, en la recta final de la cimera, hi participaran el vicepresident balear i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el vicepresident i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, mentre que la presentació de la taula serà a càrrec la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Àngela Ballester.

La taula de debat es desenvoluparà en l'espai central de la denominada 'Zona verda', que és l'àrea de diàleg social sobre acció climàtica entre administracions, ONG, empreses i altres agents. Aquesta zona és la instància de relació oberta entre els participants en la COP25.

En paral·lel, a la 'Zona blava' està previst mantindre reunions entre les parts, entre els diferents governs estatals conjuntament amb els organismes de l'ONU, i de les quals es preveu que han d'eixir els compromisos finals de la cimera.

Martínez Dalmau, que també estarà present en la jornada inaugural de la COP25, ha mantingut que "la transversalitat de les polítiques és una realitat que el Consell ha reconegut i que vol liderar", i ha posat com a exemple la recent creació de la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental que presideix.

"Som el primer govern autonòmic que situa les qüestions relatives a la crisi ecològica al nivell d'una vicepresidència i, alhora, demostra molt d'interés per debatre sobre com s'organitzen altres governs, ja que estem davant d'una problemàtica que és nova i que no pot esperar", ha assegurat.

Arxius relacionats