La Generalitat adjudica 41 habitatges socials a persones en risc d'exclusió social

18/11/2019

-Martínez Dalmau ha assegurat que és un compromís del Consell garantir el dret a l'habitatge als col·lectius més vulnerables
- Sis immobles han sigut assignats a víctimes de violència de gènere i 11 a persones jovesLa Generalitat, per mitjà de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha adjudicat en els últims mesos un total de 41 habitatges del parc públic de la Generalitat en diversos municipis de la Comunitat.

La Generalitat està fent un gran esforç per recuperar i mantindre el parc públic d'habitatges en condicions dignes i poder oferir-los a les famílies amb necessitats residencials.

Cal destacar que del total d'habitatges assignats, 11 van ser a persones joves, sis a víctimes de violència de gènere i un, a una família afectada per una execució hipotecària.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que un dels compromisos del Consell és "garantir el dret a l'habitatge als col·lectius més vulnerables mitjançant l'ampliació del parc públic i l'ajust de les rendes als ingressos dels residents, la qual cosa permetrà atendre les necessitats de les persones amb més carències".

Dels 41 habitatges adjudicats en els últims quatres mesos, 22 corresponen a la província d'Alacant, 14 a la de València i cinc a la de Castelló. La ciutat d'Alacant ha sigut la que ha acollit més cessions d'habitatges socials, amb un total de nou. A continuació hi ha Alcoi, amb set; Castalla i Sax, amb dues; i una a Elx.

A la província de València, Paterna ha sumat nou adjudicacions, de les quals sis han correspost a persones joves. Cal tindre en compte que les altes taxes de desocupació, la incorporació tardana a un lloc de treball, la temporalitat de les ocupacions i els sous baixos fan que aquest col·lectiu es trobe molts problemes a l'hora de trobar un habitatge, la qual cosa comporta un retard considerable d'emancipació social.

En aquesta mateixa província, s'han cedit dos habitatges a València i un en cada un dels municipis següents: Bonrepòs i Mirambell, Massalavés i Ontinyent.

Pel que fa a la província de Castelló, s'han signat tres contractes a Castelló de la Plana, un a Moncofa i un altre a la Vall d'Uixó.

Martínez Dalmau ha reiterat que el Consell "dirigeix la seua mirada cap a persones concretes, principalment cap als col·lectius vulnerables que necessiten l'ajuda de l'Administració pública per a tindre una vida digna i en la qual no pot faltar un sostre on viure".