Personal expert i promotor analitza el potencial de la música com a element dinamitzador del turisme a la Comunitat Valenciana

08/11/2019
Personal expert i promotor analitza el potencial de la música com a element dinamitzador del turisme a la Comunitat Valenciana

- El secretari autonòmic de Turisme participa en les jornades 'Tiim Turisme & Indústria Musical 2', que se celebren en el marc de TROVAM, la Fira Valenciana de la Música
- Colomer destaca que la importància de la música des del punt de vista del turisme "és un atribut fonamental"El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat juntament amb el president de MusicaProCV, Luis Óscar García, en la presentació de les jornades 'Tiim Turisme & Indústria Musical 2', que se celebren al Palau de Congressos de Castelló, en el marc de Trovam, la Fira Valenciana de la Música.

Colomer ha destacat la importància de la celebració d'aquestes jornades "perquè la música des del punt de vista del turisme és un atribut fonamental i contribueix a la reconstrucció de la marca turística".

El responsable de Turisme ha fet insistència en el fet que "volem traslladar a l'imaginari col·lectiu, als mercats i als segments de la demanda la idea que aquesta Comunitat està lligada a l'oci, a la cultura i a la música, perquè és un producte diferencial que engloba des dels grans festivals que ens han mundialitzat fins a la lírica".

Francesc Colomer ha subratllat que "necessitem que el sector es professionalitze més perquè tenim tots els gèneres a disposició del públic".

Aquestes jornades tenen com a objectiu identificar els factors que poden afavorir la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació turística musical.

Així, mitjançant aquesta trobada, es busca posar en contacte la indústria musical amb el sector turístic per a explorar vies de col·laboració capaç d'incentivar el desenvolupament musical, territorial i turístic de manera conjunta, coordinada i sostenible.

Aquesta jornada s'engloba en la sèptima edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend. L'objectiu és estudiar nous perfils professionals sorgits com a conseqüència del creixement del turisme musical, així com els reptes a què s'enfronta aquest sector.

De la mateixa manera, s'exposaran alguns casos d'èxit de la ribera francesa mediterrània, com els festivals d'Arle i Avinyó o de les ciutats de Niça i Montpeller.

Les jornades 'Tiim Turisme & Indústria Musical 2' se sumen a les que van celebrar-se a la ciutat de València els dies 15 i 16 d'octubre.

Arxius relacionats