Habitatge celebra una trobada per a garantir l'accessibilitat universal als edificis de la Generalitat

07/11/2019
Habitatge celebra una trobada per a garantir l"accessibilitat universal als edificis de la Generalitat

- L'objectiu és aconseguir en el menor temps possible l'accessibilitat universal en més de 800 edificis públics
- La primera fase avalua les possibles manques en matèria d'accessibilitat per a posteriorment abordar les actuacions que permeten un accés autònomEl director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, s'ha reunit amb els serveis tècnics de les conselleries que conformen la Comissió d'Accessibilitat per a comunicar-los els treballs realitzats fins hui i que serviran de base per a l'elaboració de l'informe que determine les condicions d'accessibilitat dels prop de 800 edificis de titularitat de la Generalitat.

L'objecte d'aquest informe, ha assenyalat Jaume Monfort, "és garantir en el mínim temps possible l'accessibilitat universal a tots els edificis públics de la Generalitat Valenciana". Per a això, tal com ha incidit, "es treballa de manera conjunta i coordinada amb la resta de departaments de l'Administració".

Durant la reunió, s'ha informat que l'empresa Ingemia Oficina Técnica SLU ja ha executat gran part del treball de camp. En aquesta primera fase, s'avaluen les possibles manques en matèria d'accessibilitat dels immobles de la Generalitat per a disposar d'una valoració aproximada de les adequacions que s'han d'escometre en els edificis que així ho requerisquen.

La segona fase consistirà a abordar les actuacions pertinents en els immobles per a dotar-los de les condicions que permeten un ús autònom a persones amb diversitat funcional.

La Comissió d'Accessibilitat es va crear en l'anterior legislatura per a complir la normativa en matèria d'accessibilitat als edificis patrimoni de la Generalitat, especialment en aquells amb atenció al públic.

La millora de l'accessibilitat per a garantir la capacitat real i eficaç de l'ús dels edificis públics per part de la ciutadania "és una prioritat per a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica competent en matèria d'accessibilitat als edificis", ha explicat Monfort. Per aquest motiu, des de la Conselleria s'impulsa aquesta comissió que s'ha reunit hui i ho continuarà fent en els pròxims mesos per a dur a terme un seguiment de les tasques.

Arxius relacionats