La Conselleria d'Habitatge ha assignat en tan sols dos mesos 30 habitatges protegits en diversos municipis de la Comunitat aplicant criteris socials

14/08/2019
La Conselleria d"Habitatge ha assignat en tan sols dos mesos 30 habitatges protegits en diversos municipis de la Comunitat aplicant criteris socials

- A la província de València s'han cedit 16 immobles, 12 a la d'Alacant i dos a la de Castelló
- La Generalitat prioritza l'accés a l'habitatge als col·lectius amb més dificultatsLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat durant els mesos de juny i juliol 30 habitatges protegits en tota la Comunitat aplicant els criteris socials que prioritzen els col·lectius amb més dificultats per a accedir a un habitatge digne.

València és la província en la qual més habitatges s'han adjudicat, amb un total de 16, dels quals huit corresponen a Torrent i els altres huit, a Gandia. Va seguida de la província d'Alacant, amb set a la capital i cinc a Pilar de la Horadada. Pel que fa a la província de Castelló, s'han cedit dos immobles en Vinaròs.

Mitjançant l'aplicació dels criteris socials, en les assignacions dels habitatges de protecció pública propietat d'EVha, a més de complir els requisits per a residir en un habitatge protegit, es prioritzen determinats col·lectius. Entre aquests destaquen les víctimes de violència de gènere, afectats per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, les persones discapacitades amb un grau reconegut, les famílies amb menors al seu càrrec, aquelles que residisquen en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles o famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25 % dels ingressos de la unitat.

Cal tindre en compte que, abans de l'aplicació d'aquests criteris socials, els habitatges s'assignaven únicament segons l'ordre de sol·licitud i el nombre d'habitatges buits.

El fet que el Consell haja adoptat aquesta mesura de donar preferència d'accés als habitatges als col·lectius més vulnerables demostra el seu compromís amb les persones que més ho necessiten. Tant és així que, dels 30 habitatges assignats al juny i juliol, tres han sigut per a famílies afectades per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, i dos per a víctimes de violència de gènere.

A més, el mes d'agost està prevista l'assignació de 26 habitatges més d'EVha en els municipis de Castelló, Pilar de la Horadada, Torrevieja, Alacant, la Nucia, Paterna i Gandia.

Arxius relacionats