La Conselleria d'Habitatge licita la reparació de set habitatges del parc públic que es destinaran a dones víctimes de violència de gènere

06/08/2019

- La Generalitat destinarà més de 200.000 euros a la rehabilitació d'immobles en diversos municipis per a atendre aquests casos d'emergència

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de reparació de set habitatges que es destinaran a dones víctimes de violència de gènere.

Es tracta de set immobles propietat d'EVha o adscrits a aquesta que estan situats en diversos municipis de la Comunitat. Concretament, quatre són a la ciutat de València, un a Alfafar, un altre a Dénia i un a Ontinyent.

El pressupost de licitació per a la contractació de les obres ascendeix a 202.395 euros i el termini d'execució d'aquestes, una vegada adjudicades, és de dos mesos. Cal destacar que l'entitat té habilitada per a l'exercici 2019 una partida pressupostària per a "Inversió habitatge per a dones víctimes habitatges", per la qual cosa al llarg de l'any s'espera incrementar el nombre d'habitatges destinat a aquest fi.

El departament que dirigeix el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, està estudiant mesures en matèria d'habitatge per a prioritzar les dones víctimes de violència de gènere quan requerisquen una solució habitacional urgent. En aquest sentit, des de la Generalitat es treballa per a oferir ajudes i les màximes facilitats perquè aquestes persones tinguen accés a un habitatge digne en els moments més difícils de la seua vida.

Per a obtindre informació i documentació sobre la licitació hauran de dirigir-se a la seu d'EVha a València (carrer Vinatea, 14) de 9 a 14 hores o a través de l'enllaç de la plataforma de contractació de l'Estat. El termini per a la presentació d'ofertes conclourà el pròxim 11 de setembre.