Martínez Dalmau signa un conveni amb l'UJI i l'Ajuntament de Castelló

30/07/2019

- La Generalitat cedeix nou habitatges al projecte 'Pisos solidaris'
- L'objectiu és promoure la participació d'estudiants en activitats socials, educatives i solidàries al barri de Sant LlorençEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha subscrit un conveni amb l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, que permetrà que estudiants puguen combinar formació universitària i voluntariat social.

Martínez Dalmau ha manifestat que "des del Consell seguim fent polítiques públiques perquè el dret a l'Habitatge siga un dret garantit i normatiu, i això serà possible gràcies a la col·laboració entre institucions i a convenis com el que hui signem".

El passat 5 de juliol el Ple del Consell autoritzava aquest conveni per a impulsar accions que ajuden la integració i la cohesió social del barri de Sant Llorenç. Mitjançant el programa 'Pisos solidaris', l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), dependent de la Conselleria, cedeix de manera gratuïta nou pisos socials per a allotjar estudiants a canvi que facen activitats socials, educatives i solidàries a Sant Llorenç.

Per part seua, l'Ajuntament de Castelló dona suport econòmicament a la iniciativa i l'UJI coordina el projecte i s'encarrega que els joves coneguen la problemàtica social del barri.

La signatura d'aquest conveni prorrogarà la col·laboració entre la Generalitat, l'UJI i l'Ajuntament de Castelló fins al 31 de desembre de 2021. Mitjançant aquest programa, en el qual ja han participat més de 400 universitaris, es pretén oferir als estudiants l'oportunitat de viure en contacte directe amb el barri i fomentar la transmissió de valors solidaris i d'integració social.

Arxius relacionats