La Generalitat, per mitjà de Metrovalencia, va desplaçar més de 30.000 persones la nit de Sant Joan

25/06/2019
La Generalitat, per mitjà de Metrovalencia, va desplaçar més de 30.000 persones la nit de Sant Joan

- El tramvia va mobilitzar 22.995 persones en les tres línies que té i el metro 12.063 en les sis línies
- Eugenia Viñes, La Cadena i Les Arenes van ser les parades de tramvia més utilitzades, mentre que les del metro van ser Marítim-Serrería, Benimaclet i EmpalmeLa Generalitat, per mitjà de Metrovalencia, va transportar 35.058 persones amb metro i tramvia durant la nit de Sant Joan, ja que va oferir servei ininterromput entre el dia 23 i el 24 per a facilitar els nombrosos desplaçaments que s'han produït en direcció a les platges del districte Marítim de València. El tramvia va mobilitzar 22.995 persones i el metro, 12.063 persones.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha subratllat que "aquestes xifres, tot i que enguany Sant Joan ha sigut festiu, suposen un increment respecte del 2018 del 13,36 % en desplaçaments en metro, i d'un 31,68 % en tramvia, que és el transport públic més utilitzat per a acostar la ciutadania a les platges".

El servei es va prestar amb total normalitat i els desplaçaments en direcció a la platja van registrar l'afluència més alta de viatgers durant les primeres hores de la nit.

Per línies, la línia 4 (Mas del Rosari / Doctor Lluch) va ser la més utilitzada entre les 20.00 hores del dia 23 i les 5.00 hores del dia 24; seguida de la línia 3 (Rafelbunyol/Aeroport); la línia 6 (Tossal del Rei / Marítim Serrería); la línia 1 (Bétera / Villanueva de Castellón); la línia 5 (Torrent Avinguda/Aeroport); la línia 8 (Marítim Serrería / Marina Reial Joan Carles I); la línia 2 (Llíria/Torrent Avinguda); la línia 7 (Marítim Serrería/Torrent Avinguda), i la línia 9 (Alboraya Peris Aragó / Riba-roja de Túria).

Les parades de tramvia que han tingut més trànsit han sigut les d'Eugenia Viñes, La Cadena, Les Arenes i Marina Reial Joan Carles I; mentre que les estacions de metro més utilitzades han sigut Marítim-Serrería, Benimaclet i Empalme, les tres de transbords entre les línies de metro i tramvia.

Les línies de tramvia en direcció a la platja es van reforçar per a oferir freqüències competitives des de les 22.00 hores fins a les 00.00 hores. A partir de la mitjanit, les freqüències es van anar adaptant a les necessitats de les diverses franges horàries. Pel que fa al metro, totes les línies van oferir serveis especials durant la nit, però amb diverses freqüències i destinacions.

El conseller, Arcadi España, ha agraït l'esforç i la dedicació de la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en la prestació d'aquests serveis especials.

Arxius relacionats