Obres Públiques finalitza una rotonda a l'eixida nord de Carlet per a calmar el trànsit i augmentar la seguretat viària a la CV-50

20/02/2019
Obres Públiques finalitza una rotonda a l"eixida nord de Carlet per a calmar el trànsit i augmentar la seguretat viària a la CV-50

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha afirmat que la Generalitat ha invertit 478.064 euros en la construcció d'una rotonda a l'eixida nord de Carlet per a "augmentar la seguretat viària i calmar el trànsit de vehicles". A més, les actuacions que es duran a terme també "faran possible la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat".

Així s'ha pronunciat la consellera en el transcurs de la visita que ha fet a les obres ja finalitzades d'una rotonda a la CV-50, al terme municipal de Carlet, que han "solucionat un dels problemes de seguretat viària que hi havia a l'entrada del nucli urbà d'aquest municipi".

Durant la visita, Salvador, que ha estat acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per l'alcaldessa de Carlet, María Josep Ortega, ha informat que la glorieta nova "és compatible amb la futura ronda urbana de Carlet, per la qual cosa s'ha actuat dins de la reserva viària del PGOU". En aquest sentit, han recordat que els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 disposen d'una partida amb una previsió de 4,5 milions d'euros per a aquesta actuació.

D'aquesta manera, la glorieta s'ha construït a la carretera CV-50, concretament a l'entrada del municipi de Carlet des de Catadau on no es disposava de cap intersecció, moderador de velocitat o element que forçara una reducció de velocitat.

Així, amb aquesta glorieta "s'ha regulat la velocitat i, per tant, s'ha millorat la seguretat en la circulació d'un nucli de població consolidada que suporta un trànsit de prop d'11.000 vehicles al dia", ha apuntat Salvador.

Segons ha descrit, la rotonda sobre la CV-50 té un radi interior de 20 metres, dos carrils de 4 metres d'amplària, vorals de mig metre i una longitud de 40,8 metres. A més s'han instal·lat els senyals i l'enllumenat amb 21 bàculs.

D'altra banda, la consellera també ha recordat que el seu departament ha invertit 68.000 euros en l'adequació de l'accés nord a la travessia de Carlet, i ha implantat mesures de moderació de la velocitat i una sèrie de passos per als vianants per a "fer permeable la travessia, i millorar així l'accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda i permetre la mobilitat sostenible en condicions de seguretat".

Arxius relacionats