Treballadors i viatgers d'FGV han aportat en cinc anys 6,1 milions de taps de plàstic per a finançar projectes solidaris

10/02/2019
Treballadors i viatgers d"FGV han aportat en cinc anys 6,1 milions de taps de plàstic per a finançar projectes solidaris

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han aportat en cinc anys 5,5 milions de taps de plàstic, equivalents a 12 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació Seur a través de la iniciativa 'Taps per a una nova vida'.

El plàstic recollit a les instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM d'Alacant serveix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets i xiquetes sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps recollits des de març de 2014 fins a gener de 2019 ha sigut de 2.364 euros.

La Fundació Seur, com a part del projecte 'Taps per a una nova vida', recull de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge. Amb aquesta contracta un preu per tona que la fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d'un comité, els casos atesos.

Benefici mediambiental del reciclatge dels taps de plàstic

Juntament amb l'obtenció de recursos econòmics, el reciclatge d'aquests taps aporta un benefici mediambiental important que, segons càlculs de la Fundació Seur, correspon a la no emissió de 17,2 tones de CO2 a l'atmosfera.

FGV i Fundació SEUR

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d'Alacant de les instal·lacions per a aquesta campanya es va tancar per mitjà d'un acord de col·laboració i s'emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària 'Línia 0' d'FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris dels dos mitjans de transport.

Fundació Seur va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats en les quals està present Seur. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la col·laboració en la solució de problemes socials per mitjà de la professionalitat i la solidaritat de l'equip Seur, per a fomentar un compromís d'ajuda amb els més necessitats i, en concret, a favor de la infància.

Arxius relacionats