La web d'FGV ofereix una nova versió amb accessibilitat i ús universal

10/01/2019

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat en el web oficial (consulteu ací ) una versió en valencià, castellà i anglés que compleix amb els requisits d'accessibilitat i ús universal.

Aquest nou accés està dirigit a persones amb diverses discapacitats com ara falta de visió, escassa mobilitat en mans i braços o discapacitat cognitiva. Al seu torn, la nova versió també està dirigida a persones majors o amb dificultats per a la lectura o poca capacitat digital.

Els usuaris interessats poden accedir des de qualsevol ordinador a través d'una pestanya situada a l'esquerra de la pantalla. L'accés és instantani i ofereix una configuració fàcil i intuïtiva.

Des d'aquest servidor, desenvolupat per inSuit, la web presenta diverses alternatives de navegació com ara la lectura dels continguts i opcions disponibles per part de la mateixa web mitjançant veu o sons, sense necessitat d'utilitzar mans o vocalitzar comandament, o directament des del teclat sense utilitzar ratolí.

La web d'FGV alberga tota la informació de l'empresa relativa al funcionament, les convocatòries, les notícies i el Portal de Transparència, i que ara disposen d'aquest nou accés de caràcter universal.

Després de la incorporació d'aquesta modificació, FGV ja treballa a modernitzar els webs de Metrovalencia i TRAM d'Alcant, que tindran també una versió accessible.

Aquesta mesura forma part de les propostes que desenvolupa el Pla d'accessibilitat universal d'FGV, impulsat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, i que té com a objectiu assolir un transport públic accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s'abandona l'estació, mitjançant una sèrie d'accions dirigides tant a suprimir barreres físiques com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

Arxius relacionats