La Generalitat millora la seguretat viària i la mobilitat per als vianants a la travessia de la CV-724 a La Xara

18/12/2018
La Generalitat millora la seguretat viària i la mobilitat per als vianants a la travessia de la CV-724 a La Xara

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat en la visita a les obres de la travessia de la CV-724 a La Xara, que la Generalitat està ultimant, que "s'ha dut a terme una correcta ordenació de la mobilitat per als vianants, i del trànsit rodat, i una millora de la seguretat viària, perquè és un punt amb una intensitat elevada de trànsit i on s'arriba a velocitats molt altes, factors que impliquen un risc d'accidentalitat que no podíem ni devíem ignorar".

Acompanyada per l'alcaldessa de La Xara, María Teresa Pérez; l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la consellera ha visitat l'actuació a la travessia, que té una longitud aproximada de 900 metres, que ha tingut una inversió de la Conselleria de 300.000 euros i entrarà en servei aquesta setmana.

Com ha recordat la consellera, "la seguretat viària i la mobilitat sostenible són prioritàries tant per a la Conselleria que dirigisc com per al Govern Valencià, i amb aquesta finalitat des del departament d'Obres Públiques estem duent a terme tota una sèrie d'actuacions a les travessies de les carreteres autonòmiques que s'han aplicat també en aquesta de la CV-724, al pas per La Xara".

A més, Salvador ha valorat la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia i de l'entitat de La Xara, que ha posat a la disposició de la Conselleria els terrenys necessaris per a l'execució del tram nou de vorera, i ha assenyalat que "és molt important el treball conjunt de totes les administracions per a dur a terme obres com aquesta, que no solament beneficien els més de 1.600 habitants de La Xara, sinó també turistes i visitants, en una cosa tan important i primordial com és la seguretat".

Així, les obres han consistit en la construcció de dos trams nous de vorera, un a l'entrada de la travessia i un altre a la meitat, que faciliten d'aquesta manera la mobilitat per als vianants, i l'execució "d'orelleres" a les cantonades de les voreres, per a crear un resguard per als vianants.

També s'han ampliat les voreres als passos de vianants, per a una visibilitat millor tant dels vehicles com dels vianants i s'han fet passos de vianants sobreelevats nous, per a afavorir la disminució de la velocitat de circulació. També s'han habilitat passos de vianants convencionals nous, per a donar continuïtat als itineraris de vianants ja existents. Així mateix, s'ha realitzat l'aglomerat complet de la zona de la travessia, ja que el ferm es trobava en molt mal estat de conservació.

La carretera CV-724, que forma part de la xarxa local de carreteres, connecta la població de Pedreguer amb la carretera CV-723, anomenada carretera de les Marines. El tram que és objecte d'aquesta actuació té una IMD elevada, 5.793 vehicles/dia, segons aforaments recents de l'any 2017.

Arxius relacionats