Al voltant de 20.000 usuaris van utilitzar el cap de setmana el primer servei nocturn de Metrovalencia

17/12/2018
Al voltant de 20.000 usuaris van utilitzar el cap de setmana el primer servei nocturn de Metrovalencia

Al voltant de 20.000 usuaris van utilitzar el servei nocturn anomenat 'A la lluna de Metrovalencia' durant el passat cap de setmana.

La nit del divendres, el primer dia de servei nocturn a partir de les 22.30 hores, prop de 5.000 persones van utilitzar Metrovalencia per a acudir als tradicionals sopars nadalencs o diverses activitats d'oci, tornant prop de la meitat (2.500) amb el metro o tramvia.

La nit del dissabte, aquesta xifra es va elevar a 8.000 les primeres hores de la nit i 4.000 a la tornada, segons les dades estimades, atés que el servei era gratuït amb les portes obertes i és més difícil comptar les persones.

Aquestes xifres es consideren positives ja que és un nou servei que acaba de posar-se en marxa per primera vegada en Metrovalencia i que s'ha vist afectat per la convocatòria de vaga.

L'any passat també el servei nocturn dels sopars de Nadal van patir la vaga dels sindicats, però van generar menys expectatives que aquest servei nocturn, ja que l'increment de viatgers s'acosta al 30 %, encara que cal tindre en compte que els desplaçaments van ser gratuïts el dissabte a la nit.

Perfil de l'usuari

Pel que fa al perfil dels usuaris del servei nocturn de Metrovalencia, cal destacar que durant la vesprada hi havia viatgers de qualsevol tipus, incloses famílies completes, que es van desplaçar fins al centre per a, en primer lloc, fer compres i, en segon lloc, anar a sopars de Nadal.

Més tard, a mesura que avançava la nit, el perfil es va anar concretant cap a la joventut en les franges horàries del temps d'oci. El dissabte de nit, en concret, hi va haver una notable demanda i afluència de joves demanant informació pel tren amb cabina de DJ que va recórrer la xarxa de Metrovalencia per a animar el nou servei.

Aposta pel transport públic

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va declarar la setmana passada en la presentació del nou servei nocturn que "l'aposta de la Generalitat pel transport públic és indiscutible" i que permetrà oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, divendres i dissabtes i també les vespres dels dies festius, fins aproximadament les 2.30 hores.

D'aquesta manera, al desembre, Metrovalencia prolongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte la nit de Nadal, vespra de Nadal, en què el servei es reduirà a última hora com tots els anys, i la nit de Cap d'Any, s'oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l'1 de gener.

La consellera també va anunciar que el servei, tant en freqüències com en destinacions, "està previst que es millore a partir de l'any que ve, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa d'aquesta nova oferta de transport públic".

Arxius relacionats