TRAM d'Alacant fa un simulacre de col·lisió entre un tren i un vehicle en el pas a nivell de l'estació d'Altea

15/12/2018
TRAM d"Alacant fa un simulacre de col·lisió entre un tren i un vehicle en el pas a nivell de l"estació d"Altea

El TRAM d'Alacant ha fet un simulacre d'una col·lisió entre un tren de la línia 9 (Benidorm-Dénia) i un vehicle en el pas a nivell de l'estació d'Altea. La unitat portava en aquests moments 20 persones, una d'elles amb cadira de rodes. El vehicle objecte de la col·lisió, a més del conductor, portava un acompanyant.

Arran de la col·lisió, el maquinista ha rebut també un colp que no li permetia moure's ni polsar l'obertura de portes per a l'evacuació del passatge. El cap de l'estació d'Altea s'ha adonat de la col·lisió quan ha sentit el fort colp i ha eixit de l'interior del gabinet i ha vist el que ha succeït. A partir d'ací s'han succeït els esdeveniments i s'ha posat en marxa el Pla d'autoprotecció.

Amb aquest plantejament, l'exercici que ha organitzat el Departament de Seguretat de l'FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d'emergència i comprovar diversos aspectes, com ara els procediments del Pla d'autoprotecció; la coordinació entre els diferents departaments intervinents de l'FGV, i la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.

El personal de l'FGV que ha participat ha estat format pel cap d'estació d'Altea, maquinistes dièsel de la unitat afectada i de la unitat estacionada a Altea, integrants USI, personal de guàrdia de Vies i Obres, personal de guàrdia de Talleres El Campello, tècnic del Post de Comandament, operador del Telecomandament, vigilants de Seguretat del Post de Comandament, tècnics de línia, cap de la Unitat d'Operacions, cap de Línia, cap d'Unitat Tècnica i el director de Seguretat.

El personal alié a l'empresa pública que ha participat ha sigut de l'1·1·2 Comunitat Valenciana, Bombers del Consorci Provincial d'Alacant, Policia Autonòmica de la Generalitat Valenciana, Policia Local d'Altea, Guàrdia Civil del Post d'Altea, Servei d'Emergències Sanitari i Vigilants de Seguretat.

El simulacre va obtindre una primera valoració "positiva" de tots els efectius participants en aquest exercici, que serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de diverses incidències en diferents trams de la xarxa, en què participen tant agents de l'FGV com membres de les diferents entitats que intervenen en un sinistre, amb l'objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i els equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

Arxius relacionats