Salvador destaca la creació de plataformes de participació dels agents socials per a abordar les polítiques de territori, ciutat i habitatge

14/12/2018

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador ha assegurat que l'actual Consell ha involucrat i comptat amb la participació dels agents socials per a abordar i planificar les polítiques de territori, ciutat i habitatge. Així ho ha manifestat en la clausura del Simposi Territori, Ciutat i Habitatge que ha organitzat la Generalitat juntament amb la UPV i el Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat en el transcurs de tres jornades monogràfiques.

D'aquesta manera, ha afirmat que des del Govern Valencià "estem fent un notable esforç per a acostar l'administració a les persones, a la societat, i al llarg d'aquesta legislatura hem habilitat una sèrie de plataformes que involucren tots els agents en matèria de territori, ciutat i habitatge".

Per a fer-ho, hem constituït diverses taules i grups de treball, i espais de trobada, com és el cas d'aquest simposi, entre institucions que "inexplicablement s'havien allunyat unes d'altres en temps passats".

Salvador ha valorat la importància de dur a terme aquestes trobades, com ara el Simposi organitzat, en les quals "siguem capaços d'exposar, informar i confrontar, si arriba el cas, per a poder aprofundir i avançar en el futur de la nostra societat".

Les jornades

El Simposi Territori, Ciutat i Habitatge s'ha celebrat durant els dies 5, 12 i 14 de desembre en tres jornades monogràfiques. La primera va centrar el debat en el "Territori" i especialistes en la matèria hi van parlar sobre la planificació i gestió de la infraestructura verda i les actuacions en matèria de territori i paisatge de la Comunitat. La segona jornada es va destinar a la "Ciutat" i s'hi va debatre sobre la 'Nova agenda urbana' i sobre el nou marc urbanístic sostenible de la Lotup.

Aquest divendres s'ha celebrat l'última jornada destinada a "Habitatge"; s'hi ha informat, entre altres coses, sobre les actuacions en aquesta matèria en la Comunitat, i sobre els nous enfocaments en la política d'habitatge estatal. Posteriorment, en les dues taules redones, s'ha parlat sobre la gestió del parc d'habitatge de lloguer i sobre els observatoris d'habitatge.

Arxius relacionats