El Consell aprova una inversió de prop de 5 milions d'euros per a l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal-Canyamelar

14/12/2018

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) al barri del Cabanyal-Canyamelar per a 2018, en el marc del Pla estatal d'habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s'executen fins al 31 de desembre d'enguany.

El conveni estableix una subvenció per a aquest exercici de 4.936.725 euros, dels quals el Ministeri de Foment aportarà 3.747.750 euros i la Generalitat participarà amb 1.188.975 euros, per a la gestió de l'actuació de regeneració i renovació urbana previstes en aquest barri de València.

La declaració de l'ARRU del Cabanyal-Canyamelar es va instrumentar a través d'un conveni entre la Conselleria d'Habitatge i el Ministeri de Foment, amb la participació de l'Ajuntament de València. Aquest conveni estableix una inversió de 14.294.402 euros, que ha aportat el Ministeri, la Generalitat, el consistori i els particulars.

L'actuació que inclou aquest ARRU preveu la rehabilitació de 602 habitatges i la renovació de 18 més, incloent-hi obres de reurbanització, l'execució d'un programa de reallotjament i la gestió tècnica i informació necessària que s'ha de fer a través d'un equip tècnic.
Aquest conveni s'emmarca en l'aposta del Consell per la rehabilitació i la regeneració urbana, no sols per a recuperar i renovar habitatges en els nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats de la Comunitat Valenciana, sinó també per a reactivar l'economia amb la dinamització de tots els oficis relacionats amb la construcció i els sectors productius annexos.