FGV mantindrà en 2019 el preu de tots els títols de transport de Metrovalencia i TRAM d'Alacant

05/12/2018
FGV mantindrà en 2019 el preu de tots els títols de transport de Metrovalencia i TRAM d"Alacant

El Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que presideix la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha aprovat mantindre en 2019 el preu dels diferents títols de transport de Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

Aquesta decisió, segons ha explicat la consellera, "es pren amb l'objectiu de continuar afavorint l'ús dels serveis de transport que ofereix FGV en les seues explotacions de València i Alacant. Apostem pel transport públic i així ho demostren les nostres mesures, ja que n'hem mantingut les tarifes durant aquesta legislatura". De fet, tan sols es va produir una única variació en 2018 per a afavorir la migració de les persones usuàries cap a la targeta TuiN (targeta portamonedes única i intel·ligent), la qual manté, des d'aquesta última modificació, un preu per davall del preu del bonometro de 10 viatges.

A més, amb aquest mateix objectiu, des d'abril d'enguany es comercialitza la nova Targeta Jove, que permet que els joves, fins a 30 anys inclosos, gaudisquen d'un 15 % de descompte en la targeta portamonedes TuiN. Això se suma als avantatges que s'ofereixen per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda.

Altres mesures

En aquest mateix Consell d'Administració també s'ha tractat la proposta que ha fet l'Ajuntament de Paterna a FGV perquè la tarifa d'aplicació en la xarxa tramviària que discorre per aquest terme municipal siga la corresponent a la zona A, en compte de l'actualment vigent, que és la de la zona B.

Aquesta petició afecta les parades de Lloma Llarga-Terramelar, Santa Gemma-Parc Científic UV, Tomás y Valiente, La Coma i Mas del Rosari. S'ha acordat aplicar-la a partir del segon semestre de 2019, ja que és necessari coordinar prèviament la modificació zonal proposta amb les accions pendents de canvis de denominació de parades, de senyalització i de la resta d'elements d'informació.

Amb aquesta actuació que ja s'aplica als usuaris de la targeta TuiN, s'unificarà l'àmbit zonal de tota la xarxa tramviària en una única zona, per tal d'afavorir l'ús del tramvia en les zones afectades.

D'altra banda, també s'ha aprovat la cessió d'un solar, situat al carrer Mossén José Lluch, 16 d'Alboraia, a l'ajuntament d'aquesta localitat perquè aquest s'habilite com a zona verda. La cessió d'aquest espai, situat al costat de l'estació d'Alboraya-Peris Aragó de Metrovalencia, es fa per un període de 15 anys, prorrogable fins a un total de 30.

Actualització de la política de seguretat d'FGV

El Consell d'Administració ha acordat també actualitzar els continguts de la política de seguretat i del document marc del sistema de gestió de la seguretat d'FGV, els quals s'adapten així a la nova regulació legal vigent a la Comunitat Valenciana, resultat de l'aplicació de la nova Llei 7/2018 de seguretat ferroviària.

D'aquesta manera, FGV es compromet a continuar preveient com a objectiu bàsic la seguretat, i, conseqüentment, a parar especial atenció a tots els aspectes relacionats amb la seguretat de les persones, mitjançant accions en els diferents àmbits que hi intervenen: gestió, prevenció, organització, formació i manteniment.

Arxius relacionats