Salvador: 'Les persones són el centre de la política d'habitatge, urbanística i de territori'

05/12/2018
Salvador: "Les persones són el centre de la política d"habitatge, urbanística i de territori"

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat el canvi de sensibilitat de l'actual Govern Valencià en situar les persones en el centre de la seua política d'habitatge, urbanística i de territori.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l'acte inaugural del simposi que sobre aquestes matèries ha organitzat la Generalitat junt amb la UPV i el Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat.

D'aquesta manera, la consellera ha fet un repàs de totes les mesures adoptades durant aquesta legislatura. Així, ha recordat que una de les primeres mesures que va impulsar l'actual Consell va ser garantir el dret a l'habitatge amb la Llei de la funció social de l'habitatge. Junt amb aquesta mesura legislativa, s'ha desplegat "un ventall de mesures per a atendre aquest dret fonamental, les quals fomenten, a més, l'equitat habitacional".

Des del punt de vista urbà, s'ha apostat per establir un marc urbanístic sostenible que es plasma en la modificació de la LOTUP i en la regeneració urbana amb la gestió d'un bon nombre d'EDUSI i ARRU al llarg de la geografia valenciana.

Finalment, s'ha mobilitzat un conjunt d'instruments normatius i d'ordenació per a fer compatible l'ús del sòl amb criteris de protecció ambiental i de preservació dels valors del territori, entre els quals s'han mencionat els plans d'acció territorial i de mobilitat que ha posat en marxa la Generalitat.

El simposi

El simposi "Territori, ciutat i habitatge" es durà a terme durant els dies 5, 12 i 14 de desembre en tres jornades monogràfiques. La primera centra el seu debat en el territori. En aquest bloc, iniciat aquest dimecres, especialistes desenvoluparan la temàtica relacionada amb la planificació i gestió de la infraestructura verda i amb actuacions en matèria de territori i paisatge de la Comunitat. De la mateixa manera, se celebrarà una taula redona sobre els reptes de la planificació territorial metropolitana i una altra taula redona en què es parlarà sobre el territori i la mobilitat sostenible.

El dia 12, la segona jornada del simposi es destinarà a la ciutat. Aquest dia es parlarà de la 'Nova agenda urbana' i sobre el nou marc urbanístic sostenible de la LOTUP. També hi haurà una taula redona per a debatre sobre les experiències de recuperació i dinamització de la ciutat consolidada.

Finalment, el dia 14 de desembre, la jornada sobre habitatge es destinarà a informar sobre les actuacions en aquesta matèria a la Comunitat, així com a tractar els nous enfocaments en la política d'habitatge estatal. Posteriorment, en dues taules redones, es parlarà sobre la gestió del parc d'habitatge de lloguer i sobre els observatoris d'habitatge.

Arxius relacionats