Obres Públiques inverteix 250.000 euros per a millorar la seguretat viària de la travessera de la CV-610 que passa per Llutxent

05/12/2018
Obres Públiques inverteix 250.000 euros per a millorar la seguretat viària de la travessera de la CV-610 que passa per Llutxent

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat les obres de millora de seguretat viària que està duent a terme la Generalitat en la carretera CV-610 en la travessera de Llutxent. Es tracta d'unes actuacions que suposen "optimitzar-ne l'accessibilitat universal, alhora que es millora la seguretat tant per a vehicles com per a vianants en la travessera d'aquest municipi".

Segons ha indicat el director general, les obres, que disposen d'un pressupost de 250.000 euros i finalitzaran en dos mesos, tracten de "resoldre els problemes de circulació i les molèsties que actualment pateixen els veïns".

Es dona la circumstància que la carretera CV-610 discorre per una travessera que passa per l'interior del nucli urbà de Llutxent, per l'avinguda de València. Aquesta travessera disposa d'uns reductors de velocitat en els seus extrems "que estan generant algunes queixes veïnals per soroll".

A més, la intersecció d'aquesta avinguda amb el camí Pla i amb el carrer Juan Beltrán es troba desordenada. Es tracta d'un punt important, ja que permet l'accés a la cooperativa de Llutxent. Al seu torn, a la intersecció amb la carretera d'accés a Pinet es poden millorar aspectes tant de seguretat com d'accessibilitat.

Davant d'aquesta situació, la Conselleria està duent a terme una sèrie d'actuacions pensades "per al benestar de les persones i la seguretat viària". D'aquesta manera, les obres preveuen la col·locació de coixins berlinesos als accessos a la travessia "a fi de reduir la velocitat dels vehicles que discórreguen per aquesta".

Ordenar el trànsit

De la mateixa manera, ha continuat informant el director general, s'estan col·locant una sèrie de passos de vianants al començament de la travessera, pels dos extrems, que milloren la mobilitat de vianants al llarg d'aquesta, per tal de reduir l'efecte barrera que pot suposar la CV-610 en el nucli urbà. Finalment, es millorarà la seguretat viària de la intersecció de l'avinguda de València amb el camí Pla i amb el carrer Juan Beltrán.

És en aquest punt on la Conselleria està construint una rotonda per a ordenar el trànsit en l'entorn d'aquesta intersecció. A més, ha conclòs Domingo, "junt amb aquesta rotonda es construiran parades d'autobús, en els dos sentits de la travessera, i es condicionaran i habilitaran les andanes de vianants necessàries per a garantir l'accessibilitat a aquestes parades".

Amb la posada en marxa d'aquesta actuació, la Generalitat fa un pas més en el compliment d'un dels seus objectius prioritaris, com és el d'una accessibilitat en els municipis "que conjugue al mateix temps la seguretat tant per a vehicles com per a vianants en la travessera del municipi", ha conclòs el director general.

Arxius relacionats