El Bo Transbord AB supera la xifra d'1.435.493 viatges acumulats des que es va posar en funcionament fa dos anys

22/11/2018

El títol integrat de transport en les zones A i B de l'àrea metropolitana de València, denominat Bo Transbord AB, ha arribat a la xifra d'1.435.493 viatges des que es va posar en funcionament el 21 de novembre de 2016.

El títol, impulsat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, permet utilitzar de manera combinada els serveis de transport de Metrovalencia, MetroBus i EMT. El preu d'aquest bo de deu viatges és de 15,50 euros i permet fer un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.

El primer any que va estar en funcionament ja es van registrar més de 560.000 desplaçaments, mentre que la segona anualitat s'han sumat 875.493 viatges, la qual cosa suposa un increment superior al 50% en un any.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que "l'evolució experimentada pel títol permet assenyalar que l'ús d'aquest està plenament consolidat i en continu creixement com demostren els més d'1,4 milions de viatges acumulats en dos anys".

L'ús dels serveis de transport als quals dona accés aquest títol s'ha distribuït de la manera següent: el 37,44% de les validacions registrades corresponen als operadors que presten servei des de MetroBus; el 33,68% són d'EMT; i el 28,88%, de Metrovalencia.

"Aquest títol forma part de la política d'impuls i defensa del transport públic que promouen la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Autoritat de Transport Metropolità de València, i que té com a objectiu la planificació conjunta de xarxes i serveis de transport públic", ha explicat Carlos Domingo.

"De manera que la creació d'aquest bo per part de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de València, va donar resposta a una reivindicació històrica ja que facilita l'ús del transport públic en 30 municipis de l'àrea metropolitana de València que sumen més d'1,5 milions de persones", ha indicat el director general.

Fins a novembre de 2016, només hi havia un bo transbord de la zona A de 10 viatges que permetia el transbord sense cost únicament entre la xarxa de Metrovalencia i EMT i que comprenia els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia, amb una població total de 891.535 habitants.

Amb aquest bo, s'ha aconseguit ampliar el nombre de ciutadans beneficiats ja que inclou tota la corona B de l'àrea metropolitana de València amb municipis com Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat del Sorells, Albuixech, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Moncada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Corona, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell i Silla.

Arxius relacionats