FGV difon a les estacions i parades missatges contra la violència de gènere i les actituds masclistes

22/11/2018
FGV difon a les estacions i parades missatges contra la violència de gènere i les actituds masclistes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'ha volgut sumar a les iniciatives promogudes amb la finalitat d'erradicar la violència de gènere i, coincidint amb el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, que se celebra el pròxim 25 de novembre, ha començat a difondre missatges dirigits a promoure la igualtat i rebutjar actituds masclistes.

Els teleindicadors i màquines d'autovenda de títols de transport de les estacions i parades de Metrovalencia han començat a difondre aquests missatges, en una iniciativa promoguda per l'Àrea de Gestió de Persones, amb la col·laboració de la Comissió Negociadora del Pla d'Igualtat d'FGV.

Les frases encapçalades per la data del 25 de novembre són les següents: 'Trenca el teu silenci i actua'; 'No esperes més, demana ajuda'; 'Per una societat igualitària i lliure de violència de gènere'; 'No m'estimes tant i estima'm millor'; 'Quan torne a casa vull ser lliure, no valenta'; 'No mires cap a un altre costat, actua'; i 'Per una vida sense maltractaments ni violència'. Aquests missatges es difonen en valencià i en castellà.

Al seu torn, en els canals oficials de l'empresa pública en xarxes socials es difonen un total de 21 missatges amb el mateix objectiu, juntament amb les etiquetes #ViolènciaDeGènere, #25Novembre i #NOMésViolènciaDeGènere.

Amb la finalitat d'eliminar les diferències i garantir la igualtat entre dones i homes en FGV, en cada procés d'elaboració d'un nou conveni col·lectiu es negocia un pla d'igualtat d'oportunitats.

Al seu torn, l'empresa pública disposa d'un servei d'igualtat de gènere. En cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, aquest servei pot proposar les accions correctores a fi d'aconseguir-ne l'erradicació mitjançant el desenvolupament d'una tasca permanent d'assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

Arxius relacionats