L'estació d'Altea del TRAM d'Alacant acull una representació artística per a reivindicar el corredor mediterrani

08/11/2018
L"estació d"Altea del TRAM d"Alacant acull una representació artística per a reivindicar el corredor mediterrani

L'estació d'Altea del TRAM d'Alacant ha sigut escenari d'un dels actes programats dins de la Setmana del Corredor Mediterrani que organitza la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i les cinc universitats públiques valencianes, amb la col·laboració d'altres entitats.

La intervenció artística representada a Altea ha sigut organitzada per la Facultat de Belles Arts d'Altea de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

A la representació ha assistit el secretari autonòmic de la Conselleria, Lluís Ferrando; l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares; el vicedegà de la Facultat de Belles Arts, Ivan Albalate, i l'artista que ha dissenyat aquesta proposta, Isidro López-Aparicio Pérez, junt amb els alumnes que han col·laborat en aquesta iniciativa.

Ferrando ha destacat que "gràcies a aquesta intervenció artística que s'ha fet a Altea s'ha aconseguit escenificar, a través de l'art i les emocions, la necessitat de disposar de grans infraestructures que permeten connectar la societat i l'economia valenciana amb tota Europa".

Accions reivindicatives

Les activitats dedicades al corredor mediterrani s'han organitzat coincidint amb el centenari de la publicació per part d'Ignasi Villalonga, una de les grans figures de l'economia valenciana, del text titulat 'Socialismo y regionalismo', que recull la frase tan associada a l'avantguarda reivindicativa d'aquesta infraestructura: "estratègicament correrà un ferrocarril prop del litoral mediterrani i València tindrà comerç de tràfic de Catalunya i França amb la part oriental d'Andalusia i Múrcia".

Els diferents actes programats del 5 a l'11 de novembre tenen com a objectiu continuar reivindicant i conscienciant tota la societat de la necessitat i importància d'aquesta infraestructura estratègica.
Per a aconseguir la màxima visibilitat d'aquesta reivindicació, s'han programat al llarg d'aquesta setmana una sèrie d'actes que impliquen la participació activa i passiva de diferents agents socials a través d'exposicions, un concert, conferències, taules redones, un cicle de cine o intervencions del territori com la que s'ha dut a terme a Altea.

Arxius relacionats