L'FGV farà un estudi sobre les condicions tècniques dels ponts de la xarxa de Metrovalencia

11/10/2018
L"FGV farà un estudi sobre les condicions tècniques dels ponts de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) revisarà les condicions tècniques dels 121 ponts de la xarxa de Metrovalencia en les seues línies en superfície de metro i tramvia. Aquesta actuació té un pressupost de licitació de 322.494,4 euros.

Els treballs previstos formen part de les accions de conservació i de manteniment que l'FGV fa en el conjunt de les instal·lacions, per a garantir unes condicions de seguretat i ús correctes.

Els treballs previstos preveuen la presa de dades prèvies, la inspecció 'in situ', l'actualització de les dades d'inventari, l'anàlisi, la classificació dels danys i la qualificació del pont, el projecte de prova de càrrega i la redacció del pla de manteniment de cada peça segons les necessitats.

Els 121 ponts que s'han d'analitzar estan distribuïts en els més de 127 km de xarxa en superfície de les línies de metro i tramvia en servei de Metrovalencia.

Junt amb aquesta actuació, l'FGV ha fet enguany els treballs de revisió tècnica de les condicions de la via i desviacions de Metrovalencia, com també la inspecció i l'auscultació dels túnels i de les 35 estacions subterrànies, distribuïdes al llarg de 27 km de túnels.

D'aquesta manera l'empresa pública ha actualitzat les dades sobre l'estat de les infraestructures i està en condicions de programar les accions de manteniment del conjunt de la seua xarxa.

Aquest tipus d'intervencions junt amb els treballs de manteniment previstos permeten millorar les condicions de confort de cara als usuaris i allarguen el temps d'utilització de la infraestructura, i també la seua fiabilitat, alhora que prolonguen la vida útil dels trens i redueixen el consum d'energia.

Arxius relacionats