Salvador valora que la mesura que ha anunciat l'executiu central sobre els preus de lloguer 'reforça les iniciatives de la Generalitat'

11/10/2018

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat de manera molt positiva "la voluntat del Govern d'Espanya d'actuar sobre els preus de lloguer" perquè està en "total sintonia amb el treball que estem desenvolupant en el Consell com ara l'elaboració d'un índex de preus de referència i la tasca d'identificar les zones tensionades de la Comunitat".

La nova mesura que ha anunciat l'executiu central, ha assenyalat la consellera, "permetrà com havíem sol·licitat des de la Generalitat, que aquest índex de preus puga ser vinculant, ja que és competència estatal, i poder així evitar que es disparen els preus de lloguer de manera excessiva com ha ocorregut en algunes zones".

Així, María José Salvador ha incidit en el fet que era "una mesura molt necessària perquè l'Administració puga intervindre per a regular els defectes del mercat que ja s'estan posant de manifest". Per a Salvador, "cal aquesta regulació perquè són molts els joves i les famílies que, sense estar en una situació de vulnerabilitat o de risc, no poden fer front als preus del mercat per a poder accedir a un habitatge i poder dur a terme el seu projecte de vida".

Així mateix, Salvador ha destacat "el nou tarannà i sensibilitat que està demostrant el Govern ja que no sols està escoltant les reivindicacions que els plantegem, sinó que està seguint la línia que ha iniciat la Generalitat per a reconéixer l'habitatge com un dret humà i no com un bé per a especular".

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que a l'anunci d'aquesta "necessària" regulació de preus de lloguer, se suma també el compromís del Ministeri de Foment "d'elaborar una llei per a la funció social de l'habitatge molt semblant a la que tenim a la Comunitat Valenciana, mesures a favor d'un habitatge digne, assequible i accessible".

Finalment, Salvador ha fet referència al fet que el Consell i el Govern central "compartim els mateixos objectius perquè el dret a l'habitatge és un dret nuclear, que ha d'estar en el cor de l'estat de benestar i al mateix nivell que l'educació, la sanitat, les pensions i la dependència".