El TRAM d'Alacant oferirà un servei especial per a facilitar l'assistència i la tornada del Castell de l'Olla d'Altea

09/08/2018

El TRAM d'Alacant oferirà el dissabte 11 d'agost un servei especial nocturn de trens en la línia 9 (Benidorm-Dénia) per a facilitar l'accés i la tornada de l'espectacle pirotècnic del Castell de l'Olla que se celebra a Altea, la nit del dissabte al diumenge.

Amb aquest servei especial, el TRAM d'Alacant reforça i prolonga l'horari habitual de servei amb circulacions addicionals en la línia 9, que uneix les localitats de Benidorm i Dénia. Enguany el servei previst es du a terme amb tren des de Benidorm fins a Calp i amb autobús des d'aquesta localitat fins a Dénia, com a conseqüència de la interrupció del servei ferroviari en aquest últim tram amb motiu dels treballs de modernització de l'esmentada línia.

El dispositiu especial previst per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) forma part dels serveis nocturns que programa l'empresa a l'estiu a Alacant i que integren el TRAMnochador, que circula en les línies 1, 2, 3 i 4 i El Mussol de les Marines, operatiu en la línia 9, els divendres i dissabtes d'estiu, a excepció d'aquest dissabte, ja que El Mussol de les Marines serà substituït per l'esmentat servei especial del Castell de l'Olla.

L'FGV reforça aquesta nit el personal d'Atenció al Client i la seguretat en els trens i les estacions, alhora que en col·laboració amb l'Ajuntament d'Altea i les forces de seguretat es controlarà l'accés a les estacions més concorregudes, amb la finalitat d'evitar les aglomeracions i agilitzar l'accés als trens.

Per a més informació sobre els horaris i les freqüències, l'FGV posa a disposició dels usuaris els horaris a les estacions i el telèfon d'Atenció al Client 90 072 04 72 i la pàgina web i a la pàgina web TRAM.

32 anys del Castell de l'Olla

El dissabte d'agost més pròxim a la festivitat de Sant Llorenç té lloc el ja tradicional Castell de l'Olla a Altea. Aquest espectacle que combina llum i pólvora reuneix en aquesta localitat més de cinquanta mil persones, per la qual cosa l'FGV un any més ofereix un dispositiu especial per a facilitar l'accés i la tornada.

Amb 32 anys d'història, aquest esdeveniment pirotècnic ha anat adquirint una fama rellevant entre els residents i els visitants de la Comunitat Valenciana. La importància d'aquest espectacle es va reconéixer amb la distinció del Premi al Mèrit Turístic, en la categoria d'or de l'edició de 1999, que li va atorgar el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca; amb la distinció com a festa d'interés de la Comunitat Valencià en 2007, i amb el patrocini de la UNESCO en el seu 30 aniversari en 2016.