La circulació del tramvia de València recupera la normalitat després de solucionar-se l'enganxada de catenària provocada per un camió

10/07/2018
La circulació del tramvia de València recupera la normalitat després de solucionar-se l"enganxada de catenària provocada per un camió

La incidència patida aquest dilluns pel tramvia de València en enganxar-se un camió bolquet amb la catenària de la xarxa elèctrica de Metrovalencia al seu pas per la rotonda de l'avinguda Tarongers amb el carrer Lluís Peixó, a l'altura del tanatori de Serreria, va quedar solucionada abans de la mitjanit, per la qual cosa la circulació va quedar restablida fins al final del servei.

Els fets van ocórrer a les 13.35 hores, quan, a causa de l'esmentada enganxada en la catenària, es va haver d'interrompre la circulació dels tramvies de les línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serreria) en els trams entre Tarongers i Doctor Lluch, en el primer cas, i entre Tarongers i Marítim-Serreria, en el segon.

La tercera línia del tramvia, la 8 (Marítim Serreria-Marina Reial Joan Carles I), no es va veure afectada i va duplicar les seues circulacions per a facilitar els desplaçaments cap a les platges. A més, FGV va posar autobusos a disposició dels usuaris per a poder fer els desplaçaments que no es podien dur a terme amb tramvia.

Al voltant de les 19 hores, es va procedir al tall de tensió per a fer les pertinents tasques de reparació de danys, la qual cosa va obligar a interrompre el servei de les línies 6 i 8. En la línia 4 es prestava servei fins al bucle de Pont de Fusta.

A les 23.15 hores van concloure els treballs de reparació i es va poder restablir la circulació des de les 23.30 hores fins a la finalització del servei diari.

Pel que fa als danys produïts, cal destacar la ruptura d'aïlladors, d'un pòrtic de sustentació i de la derivació d'un descarregador. El cable no va caure a terra en cap moment. També s'ha produït la ruptura del pantògraf d'un tramvia, que estava en l'entorn de l'enganxada en aquell precís instant, però no s'ha produït cap altra incidència destacable.