La Mesa de Gènere de la Conselleria d'Habitatge en el Seminari Engendering de la Unesco a Madrid

17/04/2018

El Seminari Engendering de la Unesco ha posat com a exemple a Madrid l'aposta de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per les polítiques de gènere durant la taula redona "De la Llei d'igualtat a la Nova Agenda Urbana: l'impacte de gènere en l'urbanisme", en què ha participat la coordinadora de la Mesa de Gènere de la Conselleria, Carmen Antequera.

La coordinadora de la Mesa de Gènere ha explicat l'experiència de la Comunitat Valenciana amb aquest grup de treball transectorial que, com ha incidit, "persegueix la implementació de polítiques urbanes amb perspectiva de gènere".

Així, ha afegit que "liderat per María José Salvador, els seus principals objectius són sensibilitzar els sectors involucrats en la gestió urbana, diagnosticar l'estat de la qüestió i identificar nínxols de col·laboració, implementar reformes legislatives coordinades i incentivar accions en matèria de disseny d'espais urbans".

Segons la coordinadora, aquests quatre objectius "estan travessats per tres línies estratègiques que s'inspiren en la Nova Agenda Urbana, aprovada per ONU-Habitat, i que són la ciutat inclusiva (reducció de les diferències socials, especialment les de sexe, religió o procedència), la ciutat innovativa (millora de la productivitat i qualitat de vida) i la ciutat sostenible (reducció de les emissions, del consum energètic i mesures de mitigació del calfament global)".

"El grup interactua permanentment amb totes la polítiques que es duen a terme en la Conselleria, participant i organitzant jornades, seminaris, concursos, premis, publicacions, accions mediàtiques i canvis legislatius com en la reforma de la LOTUP, en què s'incorpora la perspectiva de gènere en l'article 13 entre els principis bàsics que han d'inspirar el nou model urbanístic", ha apuntat Antequera.

El Seminari està organitzat per la Càtedra Unesco de Polítiques de Gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació de la Universitat Politècnica i el Departament d'Urbanística i Ordenació del Territori de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid. La conferència magistral ha anat a càrrec de l'arquitecta Franziska Ullmann.