El Consell convoca els alcaldes davant de la falta d'inversió en les línies de rodalies en els Pressupostos Generals de 2018

14/04/2018

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat els alcaldes afectats per la falta d'inversió per a les línies de rodalies en el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 a una reunió el dilluns 16 d'abril.

En aquesta reunió, anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el dimecres passat, la Conselleria té com a objectiu "avaluar les previsions que conté el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 i traslladar les propostes oportunes al Ministeri de Foment", segons ha informat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

En aquest sentit, Domingo ha fet referència al Pla de rodalies per a la Comunitat Valenciana que va presentar el Ministre de Foment al desembre i que està dotat amb 1.436 milions d'euros per a la millora d'infraestructures i serveis, amb un horitzó temporal per a l'any 2025. Per al director general, "el Pla de rodalies 2018-2025 és una necessària actuació a què hem donat suport fermament des de la Generalitat, però no volem que es quede en paper mullat".

Així, ha afirmat que "per a l'execució d'aquest pla i el compliment dels compromisos adquirits, és necessària la corresponent consignació pressupostària ja des del present exercici 2018".

"Però, ha afegit Domingo, a la vista del Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 presentat la setmana passada, des de la Generalitat ja hem traslladat al Ministeri la nostra preocupació per la insuficiència manifesta dels recursos". De fet, per a la Comunitat Valenciana només s'han previst 50 milions en 2018 dels més de 1.400, per tant, amb aquest "escàs ritme inversor caldrien, com a mínim, 29 anys per a executar el pla anunciat per a 9 anys".

A la reunió s'ha convocat els alcaldes de les línies C1, C2, C3, C3 Alacant, C5, C6 i Xàtiva-Alcoi, així com dels municipis inclosos en la nova obligació de servei públic de la província de Castelló (Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Pulpis, Peníscola, Benicarló i Vinaròs) i Alacant (Agost, Monforte del Cid, Novelda, Aspe, Monòver, el Pinós, Elda, Petrer i Sax).

Arxius relacionats