La Generalitat marca un full de ruta per a fer realitat com més prompte millor el projecte de la Ronda Sud-oest de Vila-real

20/02/2018
La Generalitat marca un full de ruta per a fer realitat com més prompte millor el projecte de la Ronda Sud-oest de Vila-real

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha assegurat que "s'ha marcat un full de ruta clar per a fer realitat com més prompte millor el projecte de la Ronda Sud-oest de Vila-real i que no hi haja retards en les obres".

Així ho ha traslladat el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, al regidor de Territori i Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Vila-real, Emili M. Obiol, durant la reunió que han mantingut per a abordar els problemes d'inundabilitat que s'han conegut ara en l'enllaç amb la N-340.

Així, el director general ha assegurat que la Generalitat continuarà amb el projecte inicial de la Ronda Sud-oest mentres es duen a terme les gestions oportunes per a donar una solució a la connexió amb la nacional i que això no retarde el projecte ni les obres. Per la seua banda, l'Ajuntament ha traslladat el seu compromís de donar una solució als problemes d'inundabilitat.

En aquest sentit, Domingo ha reiterat "l'aposta ferma de la Generalitat Valenciana per les obres de la Ronda Sud-oest, un projecte que l'anterior govern valencià va tindre paralitzat més de nou anys".

"Volem fer realitat aquest projecte" ha indicat Domingo, abans de recordar que tant María José Salvador com el president Ximo Puig han reiterat diverses vegades que la Generalitat "està compromesa amb la Ronda Sud-oest per a començar les obres com més prompte millor i millorar l'accessibilitat i la vertebració de la ciutat i eliminarà els trànsits de pas pesats que actualment han de travessar els seus carrers".

Problemes d'inundabilitat

Cal recordar que "la redacció del projecte de la Ronda Sud-oest està molt avançada però han sorgit problemes d'inundabilitat la magnitud dels quals es desconeixien a l'inici". Els tècnics han tingut coneixement ara d'un estudi d'inundabilitat de l'Ajuntament a la zona oest de Vila-real que "evidencia les dificultats de fer qualsevol actuació en el punt on s'ubica el nuc de connexió amb la N-340 com a conseqüència de les aportacions del barranc de Ràtils i altres llits menors" ha puntualitzat.

Una vegada estudiat l'informe, "suposa un greu problema perquè siga quina siga la solució de connexió adoptada hi ha serioses dificultats perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Ministeri o l'Ajuntament mateix aproven l'execució de l'obra per l'afecció a zones inundables".

Per això, la Generalitat considera que és "necessari avançar sense demora en el projecte i executar la Ronda Sud-oest en la seua concepció inicial, que no presenta cap discrepància amb Foment perquè no precisa d'una nova connexió amb la N-340 ni problemes d'inundabilitat. Mentrestant, es resolen els problemes de la connexió amb la N-340, que es gestionaria al mateix temps "però evitant que els seus retards pogueren afectar el projecte de la Ronda Sud-oest".

Arxius relacionats