Metrovalencia rep la visita de 45 alumnes de 3r de Primària de l'escola Vicente Mortes de Paterna

14/02/2018
Metrovalencia rep la visita de 45 alumnes de 3r de Primària de l"escola Vicente Mortes de Paterna

Metrovalencia ha organitzat una nova visita emmarcada en el programa Metroescola, iniciativa que obri les instal·lacions de la xarxa de metro i tramvia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i del metro i el tramvia en particular, així com els seus beneficis respecte al transport privat.

En aquesta visita, un grup de 45 alumnes de 3r de Primària de l'escola Vicente Mortes de Paterna s'ha desplaçat des de l'estació amb el mateix nom que el municipi fins a la de València Sud, seu d'FGV.

Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Aquestes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

Les visites poden començar a l'estació que trie el grup escolar en qüestió (en aquesta ocasió, Paterna) o en la mateixa seu d'FGV, depenent de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metro o tramvia.

Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal d'FGV, com moure's per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar a la destinació fixada, els elements d'accessibilitat existents, la senyalització de les estacions esmentades, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i unes explicacions acords amb l'edat dels escolars.

Presentació de l'empresa

Una vegada fet el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació d'FGV a la sala d'actes. En aquesta sala s'explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d'estacions i parades que té, els trens i tramvies de què disposa i la importància d'un transport públic sostenible.

Posteriorment, es fa una visita al post de comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l'empresa i el centre d'atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a fer-lo circular.

Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats a les instal·lacions mateixes de València Sud, on es duen a terme les tasques de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Arxius relacionats