València lidera en l'àmbit europeu l'ús de la Móbilis NFC per a accedir al transport públic de l'àrea metropolitana amb un total de 15.000 usuaris

15/05/2016

Un total de 15.000 usuaris ja accedeixen al transport públic de l'àrea metropolitana de València a través del seu telèfon mòbil gràcies a la tecnologia NFC, un sistema que cada dia guanya adeptes gràcies a la facilitat d'ús que té. Tant és així que es tracta de la xifra més elevada d'usuaris de tota Europa.

El servei funciona gràcies a la col·laboració de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), l'operadora de telefonia Orange, l'empresa Transermobile i els operadors de transport de València. Posteriorment, Vodafone i Movistar es van sumar a la iniciativa.

En els últims mesos, s'han dut a terme campanyes publicitàries i promocions perquè els usuaris de transport públic puguen provar de forma gratuïta aquest servei, que complementa l'ús habitual de targetes Móbilis convencionals. La xifra total supera ja els 10,8 milions d'usuaris.

Les promocions, patrocinades pels operadors de comunicacions, es prolongaran durant un temps perquè els seus clients puguen aconseguir gratuïtament la SIM NFC, que els permetrà descarregar l'app Móbilis NFC i obtindre de forma gratuïta la targeta virtual i els primers viatges de Bono Transbord per a accedir a EMT, Metrovalencia i Metrorbital.

Móbilis NFC és una senzilla aplicació que es pot descarregar de forma gratuïta en els telèfons mòbils d'última generació. Per a accedir al transport públic, només cal acostar un smartphone NFC a les validadores d'entrada als autobusos, metro, tramvia i bicicletes de préstec de València i l'àrea metropolitana.

Un altre avantatge important d'aquest servei és que es poden adquirir els títols de transport en qualsevol lloc i hora amb comoditat i rapidesa totals, sense que això supose cap cost addicional. A més, la SIM NFC integrada en el telèfon permet que el títol es valide encara que el telèfon estiga apagat o sense bateria.

El servei també permet consultar l'històric de viatges i validacions realitzades, el nombre de viatges que queden del títol contractat, la caducitat i informació addicional d'interés sobre el transport públic facilitada per l'aplicació Móbilis NFC.

L'experiència en la ciutat de València de la Móbilis NFC ha demostrat els avantatges que ofereix el sistema: facilita la compra de títols des de qualsevol lloc i moment, ofereix facilitats per a incorporar nous serveis com ara pàrquing de bicicletes, pàrquings i d'altres; no té cap cost per a l'Administració ni per a l'usuari; és de ràpida implantació i incorpora les tres operadores de telefonia mòbil amb xarxa pròpia.