Logo Generalitat


Martínez Dalmau anuncia que el 10 % de la nova adquisició d'habitatges es destinarà a les víctimes de violència de gènere

  • El vicepresident s'ha reunit amb la delegada del Govern contra la Violència de Gènere per a abordar actuacions en matèria d'habitatge per a les víctimes
  • El Decret d'ajudes urgents a col·lectius vulnerables aprovat pel Consell inclou ajudes a les víctimes que arriben a 900 euros per a lloguer d'habitatge

(19/05/2020) - El Decret d'ajudes urgents a col·lectius vulnerables aprovat pel Consell inclou ajudes a les víctimes que arriben a 900 euros per a lloguer d'habitatge


El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rossell, per a establir una línia de col·laboració institucional i abordar les polítiques que, en matèria d'habitatge, estan duent a terme tant la Generalitat com el Govern central i que estan dirigides a les dones víctimes de violència de gènere.

Martínez Dalmau ha anunciat que, "en compliment de l'Acord del Botànic, la Generalitat es compromet a destinar el 10 % dels habitatges nous que s'adquirisquen, per a ampliar el parc públic, per a les dones víctimes de violència de gènere i els menors afectats".

"Som conscients que les víctimes tenen la urgència i la necessitat d'una alternativa residencial per a fugir dels seus agressors i començar a construir una nova vida a partir d'un sostre que signifique un refugi per a elles", ha assenyalat.

El vicepresident s'ha referit també al Decret d'ajudes urgents a col·lectius vulnerables que va aprovar divendres passat el Consell, entre els objectius principals del qual figura oferir una alternativa d'habitatge a dones víctimes de violència de gènere.
El Decret preveu un total de 5 milions d'euros en ajudes i aportacions a les víctimes d'un màxim de 900 euros per a pagar el lloguer, per un termini de temps d'un any, ampliable a un altre més.

Martínez Dalmau ha assegurat que "el Govern Valencià ha sigut el primer govern autonòmic a desenvolupar les dues línies d'ajudes COVID-19 en matèria d'habitatge que ha proposat el Govern central i, de manera específica, la referida a les dones víctimes que no poden pagar un lloguer".

"Una vegada més, la Generalitat s'ha situat al costat de les persones més vulnerables demostrant ser un exemple d'eficiència, solidaritat i eficàcia en les convocatòries de les ajudes", segons ha dit Martínez Dalmau.

Sobre l'accés a habitatges de lloguer a les dones víctimes en situació de risc, Martínez Dalmau ha insistit en el conveni subscrit entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha).

En aquest sentit, ha informat Rossell que, en l'actualitat, l'EVha disposa d'una línia pressupostària de 500.000 euros per a rehabilitar habitatges destinats a les dones víctimes.

A hores d'ara, ha avançat, s'estan reparant 25 habitatges que estaran disponibles en les pròximes setmanes. En total, des de juny de 2015, s'han lliurat 104 habitatges de promoció pública a dones víctimes de violència masclista a la Comunitat Valenciana.

En la reunió, que ha tingut lloc per videoconferència, també han participat la subsecretària de la Conselleria, Blanca Jiménez; el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat