Logo Generalitat


La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ofereix la inscripció gratuïta per al curs 'L'informe d'avaluació de l'edifici'

  • Està organitzat per l'Institut Valencià de l'Edificació, s'imparteix en línia, és gratuït i té una duració de 15 hores
  • L'objectiu és facilitar en el context actual de crisi sanitària la capacitació del professional en el coneixement del marc normatiu i del procés per al registre telemàtic

(23/03/2020) - Està organitzat per l'Institut Valencià de l'Edificació, s'imparteix en línia, és gratuït i té una duració de 15 hores
- L'objectiu és facilitar en el context actual de crisi sanitària la capacitació del professional en el coneixement del marc normatiu i del procés per al registre telemàticLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), ofereix de manera gratuïta la inscripció al curs pràctic en línia 'L'informe d'avaluació de l'edifici', de 15 hores de duració, a fi de facilitar-ne l'accés coincidint amb l'estat d'alarma generat per la situació de crisi ocasionada pel COVID-19.

El curs té per objectiu, segons ha explicat la directora de l'IVE, Begoña Serrano, permetre a les i els professionals del sector de la construcció millorar la seua capacitació en el maneig de l'aplicació informàtica per a l'elaboració de l'Informe d'avaluació de l'edifici (IEEV-CV), el coneixement del marc normatiu d'aquest i del procés per al registre telemàtic d'aquest informe en la plataforma que la Generalitat ha habilitat a aquest efecte.

Es tracta d'un informe obligatori a la Comunitat Valenciana per a les edificacions d'antiguitat superior a 50 anys, els titulars de les quals pretenguen acollir-se a ajudes públiques per a obres de rehabilitació. També és necessari en aquells que així ho determine la normativa autonòmica o municipal.

Des d'Habitatge es pretén propiciar la creació d'espais segurs i confortables a través d'aquest tipus d'informes. Per això, tal com s'ha fixat en el pla 'Hàbitat 20-30', en aquesta legislatura s'ha previst orientar els esforços a crear ciutats resilients, amb capacitat d'enfrontar-se a les dificultats que els sobrevinguen.

Això es concreta en cada una de les mesures que s'impulsen, com és el cas dels programes d'ajudes com el pla 'Renhata' de reforma d'interiors d'habitatge; les ajudes per a la rehabilitació d'edificis d'habitatges per a millorar-ne la conservació, l'accessibilitat i l'eficiència energètica; les ajudes per a l'elaboració de l'IEEV-CV, o el Programa de foment de la regeneració i renovació urbana i rural (ARRUr).

El professorat del curs està format, entre altres, per personal tècnic de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Com a suport al pla 'Hàbitat', l'IVE desenvolupa formació que permet conéixer els diversos procediments d'aplicació obligada, com és el cas de l'Informe d'avaluació de l'edifici.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat