Logo Generalitat


L'hospital Peset reuneix les comissions de teixits i tumors de la Comunitat responsables de coordinar i millorar l'atenció al pacient oncològic

  • Aquestes comissions permeten personalitzar el diagnòstic i el tractament de cada pacient segons la situació de la seua malaltia
  • L'hospital valencià torna a acollir una reunió que pretén facilitar un fòrum en què compartir experiències

(18/06/2019) - Aquestes comissions permeten personalitzar el diagnòstic i el tractament de cada pacient segons la situació de la seua malaltia
- L'hospital valencià torna a acollir una reunió que pretén facilitar un fòrum en què compartir experiènciesL'Hospital Universitari Doctor Peset ha organitzat aquest dimarts la II Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana, una trobada que ha congregat professionals implicats en l'atenció al pacient amb càncer, així com agents socials i gestors sanitaris.

La jornada ha sigut inaugurada per Mª Amparo García Layunta, directora general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha assenyalat que el càncer és una de les prioritats del sistema de salut per l'important pes que té en la mortalitat, la prevalença i la incidència en la població.

"En els últims anys hem millorat la prevenció primària, s'han designat unitats de referència oncològica i s'estan desenvolupant les xarxes assistencials oncològiques. L'Estratègia contra el càncer a la Comunitat Valenciana marca clarament que l'atenció multidisciplinària i la implicació de tots els dispositius assistencials centrats en el pacient són els que proporcionen una atenció de més qualitat i experiència i el més pròxima possible a la persona afectada. En aquesta estratègia, les comissions de teixits i tumors són fonamentals", ha apuntat García Layunta.

Les comissions de teixits i tumors, que funcionen en la majoria d'hospitals públics de la Comunitat Valenciana, estan formades per equips multidisciplinaris, la missió dels quals és optimitzar la utilització dels recursos en una seqüència temporal adequada, a causa de l'extrema complexitat diagnòstica i terapèutica que hi ha de vegades.

En aquest sentit, Francisco M. Dolz, gerent del Departament de Salut de València-Doctor Peset, ha matisat que l'assistència oncològica actual "no s'entén sense la col·laboració entre disciplines diferents. L'abordatge del diagnòstic i el tractament del càncer han de desenvolupar-se en el si d'equips multidisciplinaris que prenguen les decisions més adequades", ha explicat.

Tal com ha quedat clar durant la reunió, les comissions i subcomissions de teixits i tumors són un clar exemple d'aquests equips multidisciplinaris que garanteixen una atenció coordinada i de qualitat al pacient oncològic.

La II Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana s'ha organitzat amb l'objectiu d'implementar sistemes de col·laboració que permeten establir fluxos de treball i millorar la qualitat dels processos i dels resultats.

"Però també per a posar en valor el paper de les comissions de tumors i aprofundir en els mecanismes disponibles per a reconèixer la tasca d'aquestes", ha puntualitzat la doctora Inmaculada Maestu, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

La reunió ha comptat amb la participació de ponents de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, com el catedràtic de Psicologia Social José Joaquín Mira o la professora Mercedes Guilabert, que han analitzat els sistemes d'avaluació i els models de gestió de qualitat.

També han assistit Josep Maria Borràs, director del Pla director d'oncologia de Catalunya, i Joan Prades, investigador d'aquest mateix pla, que han parlat sobre l'organització, les prioritats i els reptes d'aquests equips multidisciplinaris en l'atenció del càncer.

Així mateix, el doctor Segundo Gómez, cirurgià de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ha explicat el funcionament de les comissions de tumors; i Francisco M. Dolz, gerent del Departament de Salut de València-Doctor Peset, ha situat el paper de les comissions de tumors dins dels acords de gestió.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat