La Generalitat rehabilita l'antiga llotja de Dénia per a obrir-la a la ciutadania i fer-ne un ús sociocultural

18/12/2018
La Generalitat rehabilita l"antiga llotja de Dénia per a obrir-la a la ciutadania i fer-ne un ús sociocultural

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat les obres ja finalitzades de la rehabilitació integral de l'antiga llotja de peix de Dénia, que ha dut a terme la Generalitat. Les actuacions van començar el juny de l'any passat i han suposat una inversió de 846.293 euros.

Després de conéixer el recinte nou, Salvador ha assegurat que "aquesta nau restaurada es convertirà en un edifici d'ús sociocultural on s'instal·larà l'Oficina de Turisme de Dénia, al mateix temps que albergarà un museu marítim i una zona per a exposicions temporals, celebracions de conferències, xarrades o qualsevol altra activitat cultural".

La consellera, que ha estat acompanyada, entre altres persones, per l'alcalde de Dénia, Vicent Rimalt, ha afegit que "la Generalitat ha donat vida a un edifici vell i en desús al rescatar l'antiga llotja, situada al port de Dénia, obrir-la a la ciutadania i dotar-la d'un contingut útil, i en aquest cas versàtil, per a que es beneficien no solament els habitants sinó també els visitants i turistes que freqüenten aquesta ciutat".

La rehabilitació

Per a fer-ho, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha invertit 846.293 euros en les obres integrals de la vella nau rectangular que albergava la llotja destinada a la venda del peix, de prop de 36 metres de llarg i més d'11 metres d'ample.

Segons ha descrit Salvador, l'obra ha consistit en el reforç de la fonamentació i els pilars, l'execució de la solera de formigó armat, la substitució de les cintres de fusta i la substitució de la coberta de fibrociment per una de vidre sobre la qual s'ha col·locat una malla metàl·lica que tamisa la llum i la protegeix de la radiació solar. S'han sanejat els paraments tant exteriors com interiors i s'han dut a terme acondiciaments i també la instal·lació de climatització.

El paviment, dissenyat exclusivament per a l'obra, simula una fotografia del mar pixelada, i la malla metàl·lica de la coberta simula una xarxa de pescadors, amb un resultat sorprenent. La part exterior que ocupava l'afegiment, s'ha pavimentat amb el mateix paviment que hi ha a l'interior, amb una textura més rugosa per a complir amb l'índex de relliscament, com a record de l'edificació enderrocada.

Arxius relacionats