Metrovalencia tanca les visites escolars del present curs amb el col·legi Vicente Mortes de Paterna

13/06/2018
Metrovalencia tanca les visites escolars del present curs amb el col·legi Vicente Mortes de Paterna

Metrovalencia ha organitzat l'última visita del present curs escolar emmarcada en el programa Metroescola, iniciativa que obri les instal·lacions de la xarxa de metro i tramvia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament de la xarxa i aprenguen la importància del transport públic en general, i del metro i del tramvia en particular, així com els seus beneficis respecte al transport privat.

En aquesta última visita, un grup de 18 alumnes de 4t de Primària del col·legi Vicente Mortes de Paterna s'ha desplaçat des de l'estació de la seua localitat fins a la de València Sud, seu d'FGV.

Metroescola està dirigit als escolars que pertanyen al cicle de Primària. Aquestes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

Les visites poden començar a l'estació que trie el grup escolar en qüestió (en aquesta ocasió Paterna) o a la mateixa seu d'FGV, cosa que depén de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metro o tramvia.

Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal d'FGV, com moure's per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar a la destinació fixada, els elements d'accessibilitat que hi ha, la senyalització de les estacions esmentades, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions d'acord amb l'edat dels escolars.

Presentació de l'empresa

Una vegada s'ha fet el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació d'FGV al saló d'actes. En aquesta estança, s'explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d'estacions i parades de què disposa, els trens i tramvies que té i la importància d'un transport públic sostenible.

Posteriorment, es fa una visita al post de comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l'empresa i el centre d'atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren, així com tots els elements necessaris perquè circule.

Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats a les mateixes instal·lacions de València Sud, on es fan les tasques de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Arxius relacionats