FGV incorporarà màquines de venda i validació de títols de transport en els nous trens duals de la línia 9 del TRAM d'Alacant

17/05/2018
FGV incorporarà màquines de venda i validació de títols de transport en els nous trens duals de la línia 9 del TRAM d"Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) incorporarà màquines de venda i validació en els nous trens duals que prestaran servei en la línia 9 del TRAM d'Alacant, la que uneix Benidorm i Dénia. Aquests 6 nous equips, que permeten la compra de títols de transport, i 12 de validació, s'han adquirit per 338.800 euros.

Aquestes màquines es distribuiran en cada un dels 6 trens duals. A més està previst incorporar de manera progressiva els equips de venda i validació dels trens que actualment circulen per aquesta línia, una vegada es procedisca a substituir-los.

La incorporació d'aquests equips en l'interior de les unitats es fa, igual que en la resta de la xarxa del TRAM d'Alacant, amb la finalitat de facilitar la compra i validació de títols de transport als viatgers.

FGV va adjudicar a Stadler Rail Valencia, per un import de 43.320.000 euros (IVA inclòs), el contracte de fabricació dels 6 nous trens de propulsió dual dièsel i elèctrica per a aquesta línia.

Incorporació dels nous trens duals

La incorporació d'aquests nous vehicles, prevista al llarg de 2019, forma part del procés de modernització d'aquesta línia que desenvolupa la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Disposa d'un pressupost conjunt que supera els 120 milions d'euros i permetrà equiparar aquesta línia amb la resta de l'explotació del TRAM d'Alacant.

Les noves unitats disposaran d'un disseny i unes característiques tècniques i d'accessibilitat actualitzades d'acord amb la normativa existent, i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d'última tecnologia.

Amb els nous trens es garanteix més fiabilitat i seguretat, a més del confort, l'accessibilitat o la informació al client, d'acord amb els estàndards que FGV presta en la resta de les seues línies.

Arxius relacionats